Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Tek Tek Şehre Kazandırılıyor

Tek Tek Şehre Kazandırılıyor

MEHMET TIRPAN

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, seçim öncesi ortaya koydukları projelerin tek tek şehre kazandırıldığını söyledi.

Kente yürütülen bazı projeler hakkında bilgiler veren Başkan Bilgin, Sıcak Çermik bölgesini şehre kazandırarak bölgede Altınkale Projesi ile birlikte bungolav evler ve çadır kültürünün yaygınlaştırıldığını aktardı.

Sıcak Çermik’in tek elden yönetilmesi noktasında SİVJET’i kurduklarını hatırlatan Bilgin, “Sıcak Çermik sadece merkezin değil 16 ilçenin değeri. Altınkale Projesi Özel İdare bütçesi ile yapıldı ve şehre kazandırıldı. Geleneksel çadır kültürünü yaşattığımız bölgede yine çadırlar İl Özel İdare bütçesi ile hazırlandı ve şehrin hizmetine sunuldu. Sivas Belediyesi olarak da o bölgede 22 bungolav evleri yaparak inşallah bu yıl içerisinde hizmete sunmuş olacağız.” dedi.

Sıcak Çermik’teki termal suyun yönetiminin de oldukça önemli olduğunun altını çizen Başkan Bilgin, “Günümüzde kuyuların kullanımından ilaçlanmasına kadar bir dağınıklık var. Suyun tek elden yönetimini sağlamak ve israfı önleyerek termal suyu kullanmak istiyoruz. Bu konuda güzel bir projede hazırladık. ORAN destekli projemizi hayata geçirdiğimizde ciddi bir ilerleme kaydedeceğiz.” ifadelerini kullandı.

4 EYLÜL MEYDANI, SANAYİ MEKTEBİ VE ZANAATKARLAR ÇARŞISI ŞEHRE KAZANDIRILDI

Seçim öncesinde söz verdikleri Sanayi Mektebi Projesi’nin de şehre kazandırıldığını vurgulayan Başkan Bilgin, “ORAN’dan aldığımız cüzi bir destekle şehre değer katacak bir projeyi hayata geçirmiş olduk. Sanayi Mektebinin hemen alt kısmında Zanaatkarlar Çarşısı’nı yaptık. Kadın Cezaevi’nin bulunduğu alanda şehre kazandırıldı. Eski numune hastanesinin yerine yapılan millet bahçesi de tamamlandığında tarihi kent meydanını 5 kat büyütmüş olacağız. Tarihi kent meydanı yaklaşık 24 Bin metrekare. 4 Eylül Meydanı, Tarihi Jandarma Binası’nın arka kısmındaki ve 27 Haziran Öğretmenler Parkı’nın bulunduğu parseldeki millet bahçesi bittiğinde Sivas’a gelen yerli ve yabancı turistler, hemşerilerimiz sadece Sivas meydanını gezmek adına şehre gelecekler. Tarihi Jandarma Binası yine seçim öncesi söz verdiğimiz projelerden bir tanesi idi. Restorasyon bitti. Güzel bir eseri de Sivas’a kazandırmış olduk.” dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI’NI AÇTIK

Şehrin gelişimine değer katacak, şehre uzun yıllar hizmet verecek ulaşım projeleri yapılmasının da çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Bilgin, “Ulaşım projelerini gerçekten çok önemsiyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile birlikte şehri üniversiteye yaklaştırdık. İlk etabı geçen yıl ikinci etabı da bu yıl bitirdik. Önümüzdeki günlerde de resmi açılışı ihtiyaç duyarsak hep birlikte yapacağız. Bisiklet ve yürütüş yollarının olduğu, 2 bin fidanın toprakla buluşturulduğu bölgenin etrafında 3-5 yıl içerisinde yapılaşmanın da oluşacağını düşünüyoruz. Tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *