MEHMET TIRPAN

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken, Yapımı süren yeni öğretmen evi binasının Sivas Belediyesi hizmet binası olarak kullanılmasının daha doğru olacağını söyledi.

Yeni yapılan öğretmen evinin özellikle otelcilik yapan sektöre zarar vereceğini geçmiş günlerde dile getirdiğini hatırlatan Başkan Eken, “Mevcut belediye binası artık Sivas’a yakışmıyor. Yeni bir belediye binasına ihtiyaç var mı var. Belediyemize en iyisi yakışır. Eğitimci arkadaşlarımız yanlış anlamasın öğretmenlerimiz en iyisine layık. Ancak biz burada şehrin gelişmesi için konuşuyoruz” dedi.

Üyelerinin bu konuda oldukça fazla talebi olduğunun altını çizen Başkan Eken, “Öğretmenevini yapan herkesten razı olsun. Fakat öğretmenevinin içerisinde odalar otel konseptinde. Binanın içerisinde restorant, havuz, lokanta ve çeşitli sosyal tesis alanları var. Eğer öğretmenevi olarak bina açılırsa huzursuzluk çıkacak. Lokanta, kafe, düğün solanları işletmecileri şimdiden şikayet etmeye başladı. Zaten bulunduğumuz süreçte iş güç yok denecek kadar az. Devletin ticarette ne işi var deniyor. Halen bazı kurumların yapmış olduğu işlerle ilgili eleştirler var. Bırakın özel sektör kendi işini yapsın diyorlar. Kurumlarla görüşüyoruz onlarında kendilerine göre haklı talepleri var. Eğer bina öğretmenevi olarak açılırsa otelcilerin, kafelerin ve lokantacıların yaptığı yatırımlar boşa çıkacak. Bu sebeple yeni öğretmen evinin ihtiyacı olan kuruma verilmesini talep ettim. Üyelerimden gelen talebi mecburen dile getirmek zorundayım. Belediye Başkanımızda binanın Belediye Binası olması noktasında talep varsa değerlendiririz dedi. Ortak akla uyarak şehir ne karar verirse ona uyarız diyor. Şehirde illaki ayrıcalık çıkacaktır. Yüzde doksan yeni öğretmen evi belediye binası olsun dese bile yüzde 10’u itiraz edecektir. Bende diyorum ki olmaması için bir sebep varsa olmaz deriz. Belediye 150 trilyon paramızı başka yerlere harcasın. Mevcut öğretmen evi şimdilik yeterli. Eğer yeni öğretmen evi olarak adlandırılan binada ticaret yapılmayacaksa buyursun yeni binayı yine öğretmen evi olarak yapsınlar. Ama o bina da ticaret yapılacaksa vergisini veren sabahlara kadar çalışan ödemelerini yapmak için çırpınan esnafımız boş kalıyor. Biz taleplerimizi ve sıkıntılarımızı dile getiririz takdir büyüklerimizindir” ifadelerini kullandı.