Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Son Gün 2 Ocak

Son Gün 2 Ocak

Çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıt yenileme için son gün 2 Ocak 2024.

Tarım ve Orman Sivas İl Müdürlüğü, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerinin kayıt altına alınması amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıt yenileme işleminin 2 Ocak 2024 tarihinde sona ereceğini duyurdu.

Bitkisel üretim yapan çiftçilerin Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sağladığı imkanlardan yararlanmak ve olası bir afet durumunda ürünlerinin zarar görmesi halinde zararının karşılanması için Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptırması gerekiyor.

Sivas’ta oldukça az olan kayıtların arttırılması için çiftçilere bilgilendirme toplantıları yapan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Ziraat Odası, sayıyı yükseltse de Sivas’ta Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki kayıt sayısı yüzde 42’lerde kaldığı öğrenildi.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yenilemek için çiftçiler, e-Devlet üzerinden veya il ve ilçelerde bulunan Tarım ve Orman Müdürlüklerinden kayıt yenileme işlemini gerçekleştirebiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *