Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6712 %0.15
39,9608 %0.3
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Sivas’ta Yarın Okullar Tatil? 6 Şubat Perşembe İçin Valilikten Açıklama!

Sivas’ta Yarın Okullar Tatil? 6 Şubat Perşembe İçin Valilikten Açıklama!

Sivas’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 6 Şubat 2025 Perşembe günü okullar tatil edildi. Sivas Valiliği’nin resmi açıklaması, hava durumu tahmini ve ilçelerdeki kar temizleme çalışmaları hakkında detaylar haberimizde.

Sivas'ta etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle öğrenciler ve veliler 6 Şubat 2025 Perşembe günü için tatil beklentisine girmişti. Beklenen açıklama Sivas Valiliği'nden geldi. Valilik, hava şartlarının olumsuz etkileri nedeniyle il genelinde okulların bir günlük tatil edildiğini duyurdu.

Sivas Valiliği'nden Resmi Açıklama

Sivas Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamada, "Meteorolojik veriler doğrultusunda ilimiz genelinde dün akşam saatlerinde başlayan ve zaman zaman yoğun şekilde devam eden kar yağışının ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı başta olmak üzere meydana getirebileceği muhtemel olumsuzluklara karşı tedbir amaclı olarak; taşımalı eğitim, il merkezi ile ilçeler arasındaki kamu çalışanları ve öğrenci hareketliliği de dikkate alınarak, il genelindeki resmi ve özel kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, yaygın eğitim kurumları, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 6 Şubat 2025 Perşembe günü bir (1) gün süreyle eğitime ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden kadın personelin, malul, engelli, ağır kronik rahatsızlığı bulunanların ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı belirtildi. Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu ise hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecek.

Sivas'ın İlçelerinde Kar Yağışı Etkili Oluyor

Sivas'ın bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri kar temizleme çalışmalara hız verdi.

  • Suşehri Belediyesi: 26 personel, 4 kepçe, 1 greyder ve 2 tuzlama aracıyla ilçe genelinde kar temizleme çalışması yürütüyor.

  • Akıncılar Belediyesi: İlçede 8 mahallede yol açma çalışmaları iş makineleriyle devam ediyor. Akıncılar Belediye Başkanı Murat Sevinç, ekiplerin aralıksız çalıştığını belirtti.

Sivas Hava Durumu Tahmini 5-6 Şubat 2025

  • 5 Şubat Çarşamba: En düşük sıcaklık -6°C, en yüksek sıcaklık -3°C. Kar yağışı ve buzlanma riski yüksek.

  • 6 Şubat Perşembe: En düşük sıcaklık -9°C, en yüksek sıcaklık -5°C. Soğuk hava etkisini artıracak.

Vatandaşlara ve Sürcülere Öneriler

  • Araç sürcülerinin buzlanmaya karşı dikkatli olması ve kış lastiği kullanması öneriliyor.

  • Yayaların kayma riskine karşı uygun ayakkabılar tercih etmesi önemli.

  • Ulaşımda olası aksamalar nedeniyle resmi duyurular takip edilmelidir.

Sivas Valiliği'nden gelen resmi açıklamayın ardından, 6 Şubat Perşembe günü okulların tatil edilmesiyle ilgili yeni güncellemeler ve gelişmeler haberimizde yer almaya devam edecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *