Sivas’ta halter rüzgârı esiyor. Halter Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan Gençler ve Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonasına Sivas ev sahipliği yapıyor. Sivas Kongresinin 100’ncü yılı etkinlikleri kapsamında Sivas’ta yapılan Türkiye Şampiyonasında sporcular yaptıkları kaldırışlarla dikkat çekiyor.

4 EYLÜL SPOR SALONU EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Gençler ve Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonasına 4 Eylül Spor Salonu ev sahipliği yapıyor. Halter Federasyonu tarafından salona kurulan alanda yapılan şampiyonada sporcular A ve B istasyonlarında kaldırış yapıyor. Kadın ve erkek sporcuların katılımıyla yapılan şampiyona da  sporcuların sergiledikleri performanslar antrenörleri tarafından beğeniliyor.

SALON GİRİŞİNE ISINMA ALANI YAPILDI

Gençler ve Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonasında sporcular kaldırış alanına ısındıktan sonra geriş yapıyor. 4 Eylül Spor Salonu’nda yapılan şampiyonada salonun giriş bölümüne kurulan ısınma istasyonunda sporcular yaptıkları ısınma hareketlerinin ardından isimlerinin anons edilmesiyle birlikte kaldırış yapmak için salon içindeki alana giriş yapıyor.

KOPARMA VE SİLKME KATEGORİLERİ

Gençler ve Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonasında sporcular koparma ve silkme kategorilerinde mücadele ediyor. Önce koparma ardından verilen 10 dakikalık aranın ardından silkme kategorisinde yer alan sporcular kendilerine verilen süre içinde kaldırış haklarını kullanıyor.

ÜST DÜZEY HAKEMLER GÖREV YAPIYOR

Gençler ve Büyükler Ferdi  Türkiye Halter Şampiyonasında üst düzey birçok hakemde görev yapıyor. Halter Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sivaslı Ayhan Bayhan’ında görev yaptığı şampiyonada Sivaslı 3 hakemde çeşitli alanlarda şampiyonada görev yapıyor. Şampiyonada yer alan hakemlerin kılık, kıyafet ve ciddiyetten taviz vermedikleri gözleniyor.

3 KALDIRIŞ YAPMA HAKLARI BULUNUYOR

Gençler ve Büyükler Ferdi Halter Türkiye Şampiyonasında yer alan sporcuların koparma ve silkme kategorilerinde 3’er kaldırış yapma hakları bulunuyor. Sporcular yaptıkları 3’er kaldırışın ardından elde ettikleri en iyi dereceyle sıralamada kendilerine yer buluyor.

GENÇLER BUGÜN TAMAMLANIYOR

Türkiye Şampiyonasında bugün gençler kategorisi tamamlanacak. Şampiyonanın ilk iki gününde yapılan Gençler etabında bugün son gün heyecanı yaşanacak. Öte yandan bugün Türkiye Şampiyonasında büyükler kategorisindeki yarışmalar başlayacak.

SAĞLIK TEDBİRLERİ ÜST SEVİYEDE

Gençler ve Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonasında sağlık tedbirlerinin üst seviyede alındığı gözleniyor. Şampiyonada yer alan sporcu ve antrenörlerin sağlık tedbirlerini en üst seviye tutarak organizasyonda yer aldıkları gözlenirken, salonda görev yapan sağlık memurunun ise yaşanan sağlık vakalarına anında müdahale yaptığı görülüyor.

BEKLENEN İLGİ İLK İKİ GÜNDE OLMADI

Gençler ve Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonasına Sivaslı sporseverler beklenen ilgiyi ilk iki günde göstermedi. 4 Eylül Spor Salonu’nda Perşembe günü başlayan, Cuma günü devam eden şampiyonada bugün 3’üncü gün heyecanı yaşanacak. Şampiyonaya beklenen ilginin olmaması yetkilileri üzerken, şampiyonayı salon tribünlerinden sporculardan başka takip eden izleyici sayısının az olduğu görüldü.

4 EYLÜLSPOR SALONU’NDA İLK ŞAMPİYONA

4 Eylül Spor Salonu, bu sezonki ilk Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor.  4 Eylül Taha Akgül Spor Salonu’nun devreyi girmesiyle birlikte Türkiye Şampiyonalarına ev sahipliği yapmamaya başlayan 4 Eylül Spor Salonu, bu yılki ilk büyük organizasyonuna halterde imza atıyor. Taha Akgül Spor Salonu’nun devreye girmesiyle birlikte 4 Eylül Spor Salonu’nda mahalli lig etkinliklerine daha fazla ağırlık veriliyor.