İstanbul'da devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarına karşı yapılan protestolar, bu kez Saraçhane'de büyük bir gerginliğe sahne oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmalara karşı protesto gösterisi düzenleyen bir grup, polise karşı taşlı saldırı ve taşkınlıklarla çevreye zarar verdi.
Protestolar Saraçhane'de Yoğunlaştı
Saraçhane'deki protesto gösterisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı şüphelilerin tutuklanmasını ve görevden uzaklaştırılmasını protesto eden gruplar tarafından gerçekleştirildi. Göstericiler, taşlarla polis ekiplerine saldırdı, çevredeki cami duvarında içki içtiler, cami haziresindeki tarihi mezarları tahrip ettiler ve havai fişeklerle polisi hedef aldılar.
CHP Milletvekili Mahmut Tanal Olayın İçindeydi
Protestocular arasında, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da yer aldı. Tanal, polise taş atan gruba destek vererek olayın en ön saflarında yer aldı. Polis, göstericilere müdahale etmeye başladığında Tanal, yaşanan gerilimli durumu sosyal medya üzerinden duyurdu.
Tanal, Polis Müdahalesi Sonrası Yarı Çıplak Fotoğraf Paylaştı
Polisin müdahalesi sırasında vücudunda yara izleri oluştuğunu öne süren Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak darbe aldığını iddia etti. Tanal, vücudundaki yara izlerini göstermek amacıyla yarı çıplak bir fotoğrafını takipçileriyle paylaştı. Paylaştığı fotoğraf, kısa sürede büyük bir dikkat çekti ve sosyal medyada yoğun şekilde tartışılmaya başlandı.