Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6618 %0.02
40,0516 %-0.07
Ara
Sivas Haber
Sivas Memleket GÜNDEM Ramazan Sofralarının Baş Tacı: Ekmek Kadayıfı

Ramazan Sofralarının Baş Tacı: Ekmek Kadayıfı

Yozgat'ta Ramazan ayında, geleneksel tatlı ekmek kadayıfı iftar sofralarının baş tacı oluyor.

Haberleri

Yozgat’ta Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan ekmek kadayıfı, iftar sofralarında önemli bir yere sahip. Hem evlerde hem de Meydan Yeri Caddesi’nde kurulan tezgahlarda hazırlanan bu geleneksel tatlı, kent sakinleri ve şehri ziyaret eden misafirlere sunuluyor. Ekmek kadayıfı, özellikle Ramazan ayında ve bayramlarda sıkça evlerde yapılırken yumuşak dokusu ve şerbetli lezzetiyle iftar sonrası tatlı ihtiyacını karşılıyor.

Yozgat’ın geleneksel tatlısı olarak nesilden nesile aktarılan ekmek kadayıfı, 100-150 yıllık bir geçmişe sahip. Bu tatlı, Ramazan ayında evlerde misafirlere ikram edilerek, Yozgat’ın kültürel mirasını yaşatıyor. Yozgat’ta 6 yıldır yaşayan Burak Aydın, "Ekmek kadayıfı, Türkiye’nin birçok yerinde yok. Yozgat’a has, kendine özgü bir tatlı" diyerek bu lezzetin önemini vurguladı.

Ekmek kadayıfı tatlısını 15 yıldır yapan Ali Osman Bekdemir ise, "Yozgat genelinde yapılan bir tatlıdır. Ramazanlarda torunlarım Yozgat’a gelmeden önce mutlaka ekmek kadayıfı isterler" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *