Eskişehir’de yarım asırdır kahvecilik yapan Burhan Öngül "Osmanlı kahvesi" adıyla satılan ürünlerin aslında kahve olmadığını söyledi. Kahve kültürü üzerine konuşan Öngül, geleneksel Türk kahvesinin hazırlanışı ve içim biçimi hakkında önemli bilgiler paylaştı. Kahvenin en saf haliyle tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Öngül, "Önceden çiğ kahve alıp kendimiz kavuruyorduk. Ancak belediye duman ve koku nedeniyle makineleri kaldırmamızı isteyince artık hazır kahve alıp satıyoruz. Kahve; bir avuç kahveyle bir fincan suyun ateşle aşkıdır. İçerisine şeker, tuz gibi şeyler katılmaz" dedi. Son yıllarda popüler olan Osmanlı kahvesine yönelik eleştirilerde bulunan Öngül, "Osmanlı kahvesi olarak satılan ürünlerde kahve bulunmuyor. Keçi boynuzu ve süt tozu karıştırılarak hazırlanıyor. Bu, damak zevkinin dışına çıkmak demek" şeklinde konuştu.
Türkiye’de kahve alışkanlıklarının bölgelere göre değiştiğine dikkat çeken Öngül, "Doğu Anadolu'da Mırra alışkanlığı nedeniyle koyu kahve tercih edilirken, Ege’de daha açık kahve sevilir. Orta Anadolu’da ise orta kavrulmuş kahve yaygındır. Önemli olan kahvenin taze olmasıdır" ifadelerini kullandı.