Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM KPSS Sınavı Heyecanı Başlıyor

KPSS Sınavı Heyecanı Başlıyor

Yarın düzenlenecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), yüz binlerce aday için heyecanla bekleniyor. Sınavda sabah Genel Yetenek - Genel Kültür oturumu, öğleden sonra ise Eğitim Bilimleri oturumu yapılacak.

Yarın düzenlenecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), yüz binlerce aday için heyecanla bekleniyor. Sınavda sabah Genel Yetenek - Genel Kültür oturumu, öğleden sonra ise Eğitim Bilimleri oturumu yapılacak.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Türkiye genelinde yarın yapılacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek sınavda adaylar, Genel Yetenek - Genel Kültür oturumuyla güne başlayacak. Sabah saat 10.15'te başlayacak olan bu oturumda adaylara toplamda 120 soru sorulacak ve 130 dakika süre verilecek. Öğleden sonra ise saat 14.45'te başlayacak olan Eğitim Bilimleri oturumu gerçekleştirilecek. Bu oturumda adaylara 80 soru için 100 dakika süre ayrılacak. Engelli adaylar için ise bu süreye 30 dakika ilave edilecek.
KPSS'ye toplamda yaklaşık 1, 5 milyon adayın gireceği belirtilirken, sadece Genel Yetenek - Genel Kültür oturumuna 1 milyon 470 bin 487 adayın başvurduğu kaydedildi. Öğleden sonraki Eğitim Bilimleri oturumuna ise 526 bin 947 adayın katılması bekleniyor. Sınavlarda görev alacak toplam 270 bin kişilik bir gözetmen ekibi hazır bulunacak. ÖSYM, adayların sınav günü için gerekli hazırlıklarını tamamlamaları ve sınav kurallarına uygun davranmaları konusunda önemli uyarılarda bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *