Sivas’ta trafik ekipleri il genelinde kış lastiği uygulaması başlattı. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüs, kış lastiği takmayanlara 625 TL para cezası uygulanacağını söyledi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ortak kış lastiği uygulaması başlattı. Kış lastiği takmayan ticari sürücülere 625 TL para cezası uygulanacağını söyleyen Trafik Şube Müdürü Orhan Gürbüz, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. İl genelinde denetleme yapılacağını ve kış lastiği takmayan ticari araçlara 625 lira para cezası uygulanacağını belirten Şube Müdürü Orhan Gürbüz, sürücülerin zarar görmemesi için denetleme öncesi uyarıda bulunduklarını söyledi.

Belediye Başkanlığı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile birlikte bu hafta içerisinde denetleme çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Şube Müdürü Orhan Gürbüz; “Her yıl 1 Ocak ile 1 Nisan tarihleri arasında ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğu vardır. Bu yetki Valilerimiz tarafından uzatılabilir ve kısaltılabilir. Kış lastiği takmayan ticari araç sahiplerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Başkanlığı görev ve teşkilat kanunu hakkındaki yönetmelik gereği idari para cezası tanzim ediliyor. Ceza miktarı da 625 liradır. Biz ticari araç sahiplerine lastiklerini taktırmadığı için 625 lira ceza uyguladıktan sonra kış lastiklerini taktırmaları için 7 gün süre tanıyoruz. Bu süre tamamlandıktan sonra kış lastikleri yine takılmaz ise araç trafikten men ediliyor. Biz bu konuyla ilgili olarak Sivas Belediye Başkanlığı Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Kaynar ile birlikte hareket ediyoruz. Zabıta ekipleri ve trafik ekipleri olarak önümüzdeki günlerde denetimlerimize başlayacağız. Konu hakkında Şoförler Odası Başkanımıza da bilgi verdik. Önceden sürücülerimizi uyarıyoruz. 625 lira ceza günümüzde az bir ceza değildir. Sürücülerimiz 625 lira ceza ödemek yerine kış lastiğini takmalı, herhangi bir kazaya sebep olmamalıdır. Birkaç gün içerisinde denetim uygulamalarımıza başlayacağız. Araç sürücülerimiz bugünden itibaren tedbirini alsın ve kış lastiklerini taktırsın” ifadelerini kullandı.

Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Kaynar ise; “Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile Zabıta Trafik ekiplerimiz organize olarak toplu taşıma hizmeti veren tüm araçlarda kış lastiği denetimi yapılacak. Kar lastiği konusunda da ticari araç kullananların hassasiyet göstermelerini istiyoruz” dedi.