Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM İstanbul Avcılar’da 3 Büyüklüğünde Korkutan Deprem!

İstanbul Avcılar’da 3 Büyüklüğünde Korkutan Deprem!

İstanbul’un Avcılar ilçesi açıklarında meydana gelen 3 büyüklüğündeki deprem, kısa süreli paniğe yol açtı. Kandilli Rasathanesi ve AFAD arasında büyüklük konusunda farklı değerlendirmeler yapılırken, deprem derinliği ise 13, 8 kilometre olarak kaydedildi.

İstanbul’un Avcılar ilçesi açıklarında bugün öğle saatlerinde 3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin, kısa süreli paniğe yol açtığı ve çevre bölgelerde hissedildiği belirtildi. Şu an için can veya mal kaybı rapor edilmezken, uzmanlar küçük ölçekli depremler hakkında açıklamalarda bulundu.

Depremin Derinliği 13, 8 Kilometre Olarak Belirlendi

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin büyüklüğünü 3 olarak ölçerken, derinliğini ise 13, 8 kilometre olarak kaydetti. AFAD ise depremin büyüklüğünü yine 3 olarak belirlediğini açıkladı. Ancak her iki kurumun verilerinin benzer olmasına rağmen, halk arasında farklı açıklamalar kafa karışıklığına yol açtı.

Depremler Normal mi?

Uzmanlar, 3 büyüklüğündeki sarsıntıların normal ve büyük bir tehlike yaratmadığını belirtiyor. İstanbul'da aktif fay hatları nedeniyle zaman zaman küçük ölçekli depremler meydana gelebilir. Ancak uzmanlar, bu tür küçük sarsıntıların büyük bir depremin habercisi olmadığı konusunda uyarıyor.

Yetkililer, özellikle İstanbul gibi büyük metropollerde deprem hazırlıklarının önemine dikkat çekerken, vatandaşların bu tür olaylar sırasında soğukkanlı olmasını ve yalnızca yetkili mercilerden gelen açıklamalara itibar etmelerini öneriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *