MEHMET TIRPAN

Vali Salih Ayhan, şehri tek bir taraftan değil, şehrin her bölgesini geliştirmek adına projeler hayata geçirdiklerini ve yeni projelerde hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.

Kentte her alanda devasalar projeler üreterek bu projelere finansal kaynak bulduklarını vurgulayan Vali Ayhan, “Şehrin tek tarafının gelişmesinde kronik sorunlar oluşabilir. Şehri her anlamda dengeli şekilde yürütmek ve büyütmemiz gerekir. Sivas’a Müzeler şehri diyoruz ama aynı zamanda tarım ve hayvancılığa da destek veriyoruz. Sanayimizi güçlendiriyoruz. Kültür ve Sanata önem veriyoruz. Yani dengeli bir gelişim modeli uyguluyoruz” dedi.

Hayata geçirilen projeleri vatandaşların da takdir ettiğinin altını çizen Vali Ayhan, “Başarılı olmak için önce inanmak ve hayal kurmak lazım. Şehre dair hayal kurarken de vatandaşların talep ve isteklerini hayallerimizin içine katarak iyi bir noktaya geldik. İyi bir iş planı oluşturduk. Pandemi ve salgın var. Ekonomik anlamda kamusal projelerin finansmanında hafifte bir azalma da oldu. Buna rağmen, Altınkale projesi 12 milyona mal oldu ve bitti. Hafta sonu ciddi bir yoğunluk var. Canlı Hayvan ve Ot Borsası bitti. Belediyeye devrettik. Kangal Köpeği Eğitim, Üretim ve Koruma Merkezi bitti. İnsanın içini huzurla dolduran Sanayi Mektebi Müzesi bitti. SİVTAŞ Yem Fabrikası aktif çalışıyor. Gökpınar Gölü çevre düzenlemesi projesi bitti. Bu çalışmayı yaparken bizi o kadar yordu ve hırpaladılar ki anlatamam. Ama çalışmalar bittiğinde alkışladılar. Yıldız Dağı’na çok güzel tesisler kazandırdık. Muhsin Yazıcıoğlu Anı evini Sivas’a kazandırdık. Günlük ortalama 150-200 kişi geliyor. Divriği’ye yaptığımız Cam teras ve Seyir evi çok güzel oldu. Çocuk Trafik Eğitim parkı yine örnek bir proje. Şehir müzemiz gibi Sivas’a bir değer kazandırdık. Aile Destek Merkezleri kurduk. Bu çok somut bir hizmet değil ama Aile Eğitim ve Aile Destek Merkezleri mahallelerde toplumsal yapının güçlenmesi ve aile kültürünü diri tutmak için çok güzel bir proje. Yine Aşık Ruhsati anı evimiz var. Bu saydığım projeleri kısa zamanda bitirdik. İnandığım doğruya inandırıyorum. İnandırdıktan sonra arkadaşlarımızla çalışmalara başlıyoruz. Bazen de inandığım projeler oluyor ancak kafama yatmıyor ekip arkadaşlarımızdan ilgili konuyu düşünmelerini istiyorum. Ekip arkadaşlarımız projeye olumlu bakmıyorsa geri dönüyorum. Tabi bu da ayrı bir erdemliktir.” ifadelerini kullandı.