Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM İL MİLLİ EĞİTİM’DE SEFERBER OLDU

İL MİLLİ EĞİTİM’DE SEFERBER OLDU

HANİFE KANAT

Sivas’ta eğitim camiası, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilin yıkımına neden olan depremin ardından koordineli bir şekilde çalışma sergilemeye devam ediyor.

Depremzedelere yapılan yardım çalışmaları kapsamında meslek liselerinde soba ve uyku tulumu üretimi yapılacak.

Edinilen bilgiye göre, Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi afet bölgesi için soba üretimine başladı. Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ilk etapta üretimi yapılan; 80 adet çadır dışı ve 40 adet çadır içi soba Malatya'ya, 85 adet çadır dışı, 25 adet çadır içi soba ise Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde Gaziantep'e gönderildi.

Sivas Olgunlaşma Enstitüsü, Halk Eğitimi Merkezi ve Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise afet zedeler için uyku tulumu üretecek. Soğuk hava koşullarına uygun olarak üretilecek uyku tulumları, AFAD koordinesinde ihtiyaç duyulan illere sevk edilecek. Uyku tulumlarının üretimine, malzeme tedariki ile birlikte bu hafta içerisinde başlanacak.

Soba ve uyku tulumu üretiminin yanı sıra Sivas’ta görev yapan Rehber Öğretmenler Malatya’da depremzedelere psiko-sosyal destek veriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *