MELTEM DUMAN

Kış aylarının vazgeçilmezi olan turşu sezonu yaklaşırken soğuklar başlamadan önce yapılacak turşu için gerekli sebzeler semt pazarlarındaki tezgahlarda yerlerini almış oldu.

Sivaslı vatandaşların kış ayları için hazırlıkları son hız devam ederken, özellikle turşu sezonunun yaklaşması ile sebze fiyatlarının artması tepkilere neden oldu. Gerek turşuluk gerekse kışlık sebze-meyve alışverişi için semt pazarlarına giden vatandaşlar, fiyatların yüksek olmasını eleştirdi.

Uygun alışveriş için tercih edilen semt pazarlarında rekor fiyat biberde bulunuyor.

Fiyatların artmasından, alışveriş yapmak için pazara giden vatandaşlar kadar Pazar esnafı da şikayetçi. Fiyat artışlarının kendilerini de olumsuz yönde etkilediğini ve vatandaşların taleplerini azalttığını vurgulayan 25 yıldır pazarcılık yapan İbrahim Kaşkaya, sıkılarını dile getirdi.

Pandemi sürecinde diğer sektörlere göre çok fazla etkilenmediklerini belirten Kaşkaya, genel manada marketlerde, manavlarda kapı önlerinde aynı Pazar gibi açılıp haksız rekabet alanı yapmalarından muzdarip olduklarının altını çizdi.

“FİYATLAR YÜKSEK, TALEBİ KARŞILAYACAK ÜRÜN YOK”

Talebin azalmasıyla fiyatların da düşeceğini vatandaşlara müjdeleyen Kaşkaya, “Şuan talep fazla olduğundan kaynaklı fiyatta bir artış söz konusudur. Endişe edici durum yok. Ürünlere talep azaldığı taktirde düşüşler olacak. Bu aralar ürünlerde  yüksek rakamlar söz konusu, ileriki zamanlarda  fiyat bağlamında normal seyirlerini yakalar. Şuan özellikle sebze ve kurutmalıklar, konserve zamanı olduğu için  her şey ateş pahası. En çok artış kurutmalık biberlerde ve salatalıkta var” dedi.