Mehmet TIRPAN

Sivas Emlak Müşavirleri Derneği üyeleri geçtiğimiz hafta sonu yapılan 5.olağan genel kurul sonrası mevcut başkan Kerim Çayır ile yola devam demesiyle birlikte yeni bir heyecan geldi.

Memleket Sivas Gazetemize özel röportajda bulunan Sivas Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kerim Çayır, genel kurulda kendisine destek veren tüm üyelerine teşekkür etti.

Göreve geldiği günden bu güne kadar derneklerinin adının duyurulması için her türlü gayreti gösterdiğini dile getiren Çayır, yaptıkları çalışmalar sayesinde şuan derneklerini herkesin yakında tanıdığını söyledi.

3 yıl boyunca yaptıkları hizmetlerden dolayı şimdi geldikleri konumun çok farklı olduğunu kaydeden Çayır; “Yoğun çabamız sayesinde belli yerlere geldik. Artık emlakçılarında bir temsilcisi olduğunu her kurum gördü. Bizim çalışmamız Türkiye geneline örnek model oldu” dedi. 

Yeni yılda komisyon kuracaklarını aktaran Çayır; “1 Ocak 2018 yılı itibari ile yine en büyük projelerimizden biri olacak olan ve piyasada ücret kirliliğine neden olan Arsa ve arazilerin birim fiyatlarını tespit edecek bir komisyonu kuracağız. Bu komisyon 20 kişilik bir ekipten oluşacak. Komisyonumuz Sivas’taki arsa ve arazi fiyatlarının birim fiyatlarını tespit ederek tüm emlakçılarımızın satışlarında kolaylık sağlayacaktır. Vatandaş hangi emlakçıya giderse gitsin istediği bölgedeki arsa ve arazinin aynı fiyat olduğunu görecek ve ona göre kendisine yön verecektir. Bu fiyatlar her yıl güncellenecektir. Üyelerimiz bu projeye olumlu baktı. Bu projemiz tüm emlakçılarımızın ufkunu açacaktır. Ben yıllardır bu işteyim halen birçok yere hâkim değiliz. Bu komisyon sayesinde her bölgedeki arsa ve arazi fiyatlarından bilgi sahibi olacağız” ifadelerini kullandı.

EMLAKÇILARDA KARTLI SİSTEME GEÇİŞ YAPILACAK

Emlakçılarımızın daha iyi hizmet alması için kartlı sisteme geçileceğini vurgulayan Çayır, “Her emlakçımıza kendini tanıtan modern bir kimlik ve yaka kartı yaptırarak, bu kart ile her kurumda rahatlıkla iş yapmalarını sağlamış olacağız” dedi.

Bu ay içerisinde ayrıca kurs çalışmalarına da başlayacaklarının altını çizen Çayır; “Artık Mesleki yeterlilik belgesine dönülecek. Şuan yönetmelik eksiklikleri var. Belge istenecek mi istemeyecek mi? ama görünen o ki kurs olayı bitiyor. Önümüzdeki günlerde bir firma ile bir çalışmamız olacak. Emlakçılarımız Wep üzerinden gayrimenkullerini daha profesyonel ve düzenli sunması için projemiz var. Üyelerimize bu yönde kurs verilecek ve kurs sonunda sertifika vereceğiz. İlanın nasıl ve ne şekilde yayınlanması gerektiği yönünde emlakçılarımız bilgilendirilecektir. Emlakçılarımız aldıkları bilgiler ışığınsa ilanlarını en iyi şekilde sergilemiş olacaklar” şeklinde konuştu.