SÜMEYRA DENİZ

Yaklaşık olarak bir yıldır karaciğer sirozu ile savaş veren Melahat Cankorkmaz duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyor. Hastalığı yenebilmesi için A rh (+)  kan grubundan uygun karaciğer donorü alınarak karaciğer nakli yapılabileceğini ifade eden Cankorkmaz kısa bir süre içerisinde ameliyat olması gerektiğini kaydetti.

Safra kesesinde ki bir rahatsızlık ile doktora gittiğini ancak sonrasında karaciğer sirozu olduğunu öğrendiğini ifade eden Cankorkmaz, “ Kilo kaybetmeye başladım safra kesesi için doktora gittiğimde karaciğer sirozu olduğumu öğrendim, ameliyat olabilmem için uygun karaciğer donörü gerekiyor duyarlı yardımsever vatandaşlara sesleniyorum uygun donör sadece A rh (+) kan grubundan alınabiliyor. Verici olan kişiden zaten çok az bir parça alınacak kibrit kutusu büyüklüğünde ve kişiden alınan karaciğer bir ay içerisinde kendini yeniliyor bu sebeple yardım bekliyorum” dedi.

Cankorkmaz’ın eşi Kadir Cankorkmaz ise çaresizliğin oldukça zor olduğunu ifade ederek eşinin rahatsızlığı süresince kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.