Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Sivas
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM BAKAN KURUM; 30 ESERİN YATIRIM BEDELİ 1 MİLYAR 800 MİLYON LİRA

BAKAN KURUM; 30 ESERİN YATIRIM BEDELİ 1 MİLYAR 800 MİLYON LİRA

AYŞE NUR ÖZKAN

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sivas’ta, Toplu Açılış, TOKİ Konutlarında 746 Adet Anahtar Teslim ve 2. Millet Bahçesi İlk Fidan Dikimi programlarının açılış törenine katıldı.

Atatürk ve Kongre Müzesi Bahçesi’nde gerçekleştirilen törene, Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, Adalet ve Kalkınma Partisi Sivas Milletvekili Habib Soluk, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhur İttifakı Paydaşları Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanı, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl protokol konuşmalarından sonra söz alan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tüm Sivaslıları selamlayarak konuşmasına başladı.

91960f95-18ba-43ff-b520-08002768aab8

SİVAS MİLLİ MÜCADELE ŞEHRİ

Sivas’ta kendimizi evimizde gibi hissediyoruz diyen Kurum; “Kendimizi Kahramanmaraş’ta gibi hissettik, Hatay’da gibi hissettik, Malatya’da gibi hissettik, Adıyaman’da sanki Ulu Cami’nin kenarında geziyor gibi hissettik. Sivas’ın sokaklarında dolaşırken 11 ilden depremzede kardeşlerimiz buradaydı ve bu kardeşlerimiz burada Sivaslı hemşehrilerimizin ne kadar misafirperver olduğunu söylediler. Milli Mücadele şehrine de bu yakışırdı. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

05988b01-8bb3-4700-9522-ef693b3056be

SİVAS ANADOLU’NUN KALBİDİR

Sivas bizim tarihimizdir diye konuşan Bakan Murat Kurum; “Hanlarıyla, Hamamlarıyla, Ulu Camisiyle, Gök Medresesiyle maziden istikbale uzanan bizim kimliğimizdir. Bizim Tarihimizin en büyük şahididir. İstikbalimizin Cumhuriyetimizinde en büyük teminatıdır. Sivas hep zor zamanlarda, zor zamanların şehri olmuştur.” açıklamasını yaptı.

0a226fe4-c2a9-44ef-ac0f-ca5d44a39559

ŞEHRİMİZE YENİ PROJELERLE GELDİK

Sivas için yapılacak olan projelere değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum; “Ne zaman Sivasımıza gelsek yeni bir projeyi, yeni bir müjdeyi, değerli ekimizle, il başkanımızla, milletvekillerimizle, valiliğimizle, teşkilatımızla ve Cumhur İtifakımızla devreye geçiriyoruz. Yine bugünde yatırım değeri 1 milyar 800 milyon lira olan 30 dev eserimizi Sivaslı kardeşlerimize armağan ediyoruz. Yine Sivasımıza 218 milyon liralık yatırımla yapmış olduğumuz Millet Bahçemizide ilk fidanlarımızla buluturuyoruz. Kale projemizin ikinci etabının temelini hep beraber atıyoruz. Sivasımızın 1 milyar 591 milyon lira yatırım değeriyle Merkez Yeni Mahalle TOKİ’mizin 746 anahtar teslim törenini gerçekleştiriyoruz. Temelini attığımız, açılışını yaptığımız tüm projelerimiz Sivasımız için, Sivaslı kardeşlerimiz için hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un konuşmasının ardından Kale Projesi’nin 2. Etabının temel atma törenine canlı yayınla bağlanıldı. Daha sonra Bakan Kurum ve il protokolü TOKİ için hak sahibi olan vatandaşlara anahtar teslim töreni gerçekleştirerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *