Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6756 %0.18
39,9524 %0.32
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’ndan Taslak Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Açıklaması

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’ndan Taslak Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği Açıklaması

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, aile hekimliği sistemini tehdit eden yeni Taslak Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği hakkında basın toplantısı düzenledi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, aile hekimliği sistemini tehdit eden yeni Taslak Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, yönetmeliklerin bilimsel temellerden uzak olduğu ve meslek onurunu hiçe saydığı vurgulandı.

Federasyon Başkanı, mevcut yönetmeliğin aile hekimlerini belirsizliğe ve güvencesizliğe sürüklediğini belirterek, "Performansa dayalı kölelik sistemi" eleştirisinde bulundu. Sağlık hizmetlerinde karşılaşılan zorlukların yanı sıra, negatif performans kriterlerinin artırılmasının hekimleri cezalandırdığını ifade etti.

Başkan, "Hasta sağlığını tehlikeye atan durumlarda bile sorumluluk bizlere yüklenmektedir, " diyerek sağlık sisteminin sürdürülebilirliğinin tehdit altında olduğunu belirtti. Ayrıca, belirlenen belirsiz kriterlerin hukukun temel ilkelerine aykırı olduğunu vurguladı.

Toplantıda, sağlıkta şiddetin arttığına ve bu durumun aile hekimleri üzerindeki baskıyı körüklediğine de dikkat çekildi. "Bu zulüm yönetmeliği, iş yükümüzü artırıyor ve bizi tükenmiş hale getiriyor, " diyen başkan, 19 Ekim’de Ankara’da gerçekleştirilecek büyük mitinge katılım çağrısı yaptı. "Bu mücadele, sadece hekimler için değil, halk sağlığını korumak içindir, " şeklinde konuştu.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, 28 bin aile hekimi ve sağlık çalışanıyla birlikte bu yönetmeliğe karşı duracaklarını belirterek, halkı mitinge davet etti. "Birlikte sesimizi daha güçlü duyuracak, mesleğimizin onuruna ve geleceğine sahip çıkacağız, " ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *