Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM 366 MİLYON ÖDEME YAPILDI

366 MİLYON ÖDEME YAPILDI

HANİFE KANAT

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aralık ayında 366 milyon 630 bin Sosyal ve Ekonomik Destek SED Kart ödemesi gerçekleştirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık; 2022 yılında ailelerimize yaptığımız SED ödemesi toplam miktarı 3 milyar 499 milyon TL oldu diyerek açıklamalarda bulundu.

İhtiyaç sahibi ailelere destek olmak amaçlı gelitirilen projede Aralık ayından toplam 366 milyon 630 bin lira destek gerçekleştirildiğini belirten Yanık; “Aile bütünlüğünün korunmasına ve çocukların ailelerinin yanında geleceğe hazırlanmasına önem veriyoruz. Ekonomik gerekçelerle çocukların ailelerinden kopmasını önlemeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığınca Sosyal ve Ekonomik Destek hizmet modeli uyguluyoruz.” dedi.

SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılamasını hedeflediklerini dile getiren Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için aralık ayında toplam 366 milyon 630 bin TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık. 2022 yılında ailelerimize yaptığımız SED ödemesi toplam miktarı 3 milyar 499 milyon TL oldu.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık SED uygulaması kapsamında 2003 yılından bu yana ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için toplam 12 milyar 814 milyon 926 bin TL ödeme yapıldığını bildirdi.

Bakan Yanık, SED hizmetinden 157 bin civarında çocuğun yararlandığını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *