Konya’nın merkez Karatay ilçe Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak “Sıfır Atık Yaz Okulları” projesini hayata geçirdi. Proje, çocuklarda çevre bilincini artırmayı hedefliyor ve geleceğin sürdürülebilir yaşamına katkı sağlamayı amaçlıyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, projenin çevre bilincinin yaygınlaşması ve sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Karatay Belediyesi, Sıfır Atık Yaz Okulları projesiyle atıksız bir yaşamı ve iklim için yapılabilecek deneyimleri çocuklara aktarıyor. Proje, ilkokul, ortaokul ve gençlik olmak üzere üç ayrı sınıfı kapsıyor. Katılımcılara sıfır atık, geri dönüşüm, çevre bilinci ve iklim değişikliği gibi konularda bilgiler sunulacak.

Sivas’ın Uyuz Gölü Bu Yıl Sessizliğe Büründü Sivas’ın Uyuz Gölü Bu Yıl Sessizliğe Büründü

Derslerde teorik eğitimlerin yanı sıra, atık malzemelerden projeler yaparak geri dönüşümün önemi uygulamalı olarak öğretilecek. Sıfır Atık Yaz Okulları’nın dersleri 15 Temmuz - 7 Ağustos tarihleri arasında, pazartesi ve çarşamba günleri Karatay Kent Konseyi’nde gerçekleştirilecek.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, projenin Türkiye’de çevre bilincinin yaygınlaşması ve sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adım olduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu: “Karatay Belediyesi olarak ‘Sıfır Atığı’ ve bu alandaki projeleri önemsiyor ve çevreye duyarlı projeler geliştiriyoruz. Bu noktada sıfır atık hedefimiz için Türkiye’de ilk olan birçok projeyi hayata geçirdik. Sıfır Atık Yaz Okulları, bu çabamızın en güzel örneklerinden biridir. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların doğaya duyarlı bireyler olarak yetişmesini sağlamak bizlerin en önemli görevlerinden biri. Sıfır Atık Yaz Okulları ile çocuklarımıza geri dönüşüm, atık yönetimi ve çevre koruma konularında farkındalık kazandıracağız. Türkiye’de ilk olan bu projemizin ilçemize, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Kaynak: iha