HANİFE KANAT
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin okullar bölgesinde faaliyete yeni binası, Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul tarafından tanıtıldı.
Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin çalışma alanlarından, laboratuvar envanterlerinden ve okulun başarılarından bahsetti.
Kahvaltının hemen ardından basın mensuplarına tek tek laboratuvarları gezdiren Rektör Kul, laboratuvarların içerisindeki tüm envanterler hakkında bilgi verdi. Daha sonra basın mensuplarıyla beraber hazırlık sınıfının dersine katılan Kul burada da üniversitenin programları hakkında bilgilendirmede bulundu.
Örnek ders gösterildikten sonra üniversitenin konferans salonunda ayrıntılı bir şekilde üniversite bütçesi, faaliyetler ve alanlardan bahseden Kul; “Okulumuzu en iyi noktalara getirerek, öğrencilerimize en iyi eğitimi sağlamayı amaçlıyoruz. Şu anda Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kısa zamanda çok iyi bir konuma gelmiş durumda. Etkin bir öğretmen kadrosuyla öğrencilerimizi en iyi yerlere taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul’un öncülüğünde Sivas 1. OSB’ye gidilere Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İleri Alaşımlar Üretim Merkezi ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Hızlı Katılaştırma Laboratuvarı’nın tanıtımı gerçekleştirildi.