MEHMET TIRPAN

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) tarafından koordine edilen ‘Anadolu Üniversiteler Birliği Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarları’ kentte 13 üniversitenin katılımı ile açıldı. Atatürk ve Kongre Müzesi Bahçesi’nde açılan fuarda öğrencilere tercihleri noktasında yardımcı olunacak.

Açılışı gerçekleştirilen fuar hakkında bilgiler veren Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, “Anadolu Üniversiteler Birliği’nin üniversite tercih ve tanıtım programında bir araya geldik. Fuarımıza 13 üniversite katıldı. Üniversite tercihi yapacak olan gençlerimize fuara katılan üniversitelerimiz kendini tanıttı. Aynı zamanda da üniversitenin kariyerleri ile yaptıkları planlar hakkında öğrencilere bilgi verilerek yönlendirmeler yapıldı. Sivas’ta böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan üniversitelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Anadolu Üniversiteler Birliği’nin yaklaşık 1,5 yıl önce kurulduğunu ve dönem başkanlığını da SBTÜ’nin yürüttüğünü aktaran Rektör Kul, “Rektör arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde birlik üyesi bulunan her ilde, tercih dönemi içerisinde üniversitelerin kendini tanıtması ve tercih yapacak öğrencilere kariyer danışmanlığı yapılması kararı alınmıştı. İlk çalışmamıza Erzincan’da başladık daha sonra Sivas’ta stant açtık. Daha sonra Tokat, Amasya gibi 10 ilimizde üniversite tanıtım ve tercih fuarlarının açılışını gerçekleştireceğiz. Anadolu Üniversiteleri Birliği’nin kurmuş olduğu birlik kapsamındaki, fuarlar her ilde 1 gün açık kalacak. Sivas’taki SBTÜ standımız ise tercih dönemi bitinceye kadar açık kalacaktır. Sivas’taki gençlere hem üniversitemizi tanıtacağız hem de yol göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

SBTÜ tarafından koordine edilen fuara Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi katıldı.