Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9244 %-0.09
41,1046 %-0.12
Ara
Sivas Memleket Çevre Hafif Çelikten Yapılacak Köy Evleri İçin İlk Kazma Vuruldu

Hafif Çelikten Yapılacak Köy Evleri İçin İlk Kazma Vuruldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde hafif çelikten inşa edilecek köy evlerinin yapımına başlandığını duyurdu. Sincik ilçesinde gerçekleştirilen projede, Bakan Özhaseki tarafından ilk kazmanın vurulduğu belirtildi.

Bakan Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Adıyaman'ın Sincik ilçesinde hayata geçirilen "Yerinde Dönüşüm" projesi kapsamında hafif çelik köy evlerinin inşasına başlandığını ifade etti. Hibe ve kredi desteği alan vatandaşların başvurusuyla hayata geçen projede, 14 adet çelikten köy evinin, Bakanlık denetiminde ve TOKİ güvencesinde yapılmaya başlandığını kaydetti.

Bakan Özhaseki, paylaşımında, "Daha sağlam, daha güvenli ve daha enerji verimli olarak inşa edeceğimiz köy evlerimizin bir kısmı da ahırlı olacak" ifadelerini kullandı.

Depreme Dayanıklı ve Enerji Verimli Çelik Evler

Bakan Mehmet Özhaseki'nin paylaştığı video içerisinde, hafif çelik köy evlerinin inşa sürecine dair görüntüler yer aldı. Proje Sorumlusu Şükrü Serkan Afacan, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Çelik evlerin depreme dayanıklı olmasının yanı sıra yalıtım açısından güçlü olduğunu belirten Afacan, bu özelliklerin çelik evleri enerji verimliliği açısından avantajlı kıldığını vurguladı. Projede, bazı bölgelerde tek katlı, bazı bölgelerde ise ahırlı ve 2 katlı çelik köy evleri inşa edileceği bilgisini paylaştı.

Hafif çelik köy evleri projesinin, bölgedeki deprem riskini azaltma ve enerji verimliliğini artırma hedefleriyle uyumlu bir şekilde hayata geçirildiği belirtildi. Bakan Özhaseki'nin liderliğinde yürütülen bu projenin, köylerde yaşayan vatandaşların daha güvenli ve konforlu bir yaşam sürmelerine katkı sağlaması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *