Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9244 %-0.09
41,1046 %-0.12
Ara
Sivas Memleket Çevre Dünyanın En Güçlü Böceği Hakkari'de Görüldü!

Dünyanın En Güçlü Böceği Hakkari'de Görüldü!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, "dünyanın en güçlü böceği" olarak bilinen gergedan böceği tesadüfen bir vatandaş tarafından ormanda fark edildi.

Böceği bulan Turan Erci, gergedan böceğinin 90 bin dolar olduğunu öğrenmesine rağmen böceğin doğaya geri dönmesini sağladı.

Olay Nasıl Gelişti?

  • Turan Erci, 19 Nisan 2024 günü Yüksekova'nın Bataklık köyünde ağaç keserken gergedan böceğini bir ağaç kütüğünün içinde buldu.
  • İlk başta böceğin yapısını tanıyamayan Erci, internet araştırmalarından sonra böceğin gergedan böceği olduğunu anladı.
  • Gergedan böceklerinin, Asya kıtasında ormanlık bölgelerde ve sıcak iklimlerde yaşadığı ve kendi ağırlıklarının yüzlerce katını taşıyabilme özelliğine sahip olduğu keşfedilmiştir.
  • İnternet sitelerine göre gergedan böceğinin 90 bin dolar değerinde olduğunu öğrenen Erci, böceği satmayı düşünmedi.
  • Doğaya ve canlılara yönelik bir tutum sergileyerek gergedan böceklerini bulduğu yerde geri bıraktı.

(İHA)

Ger Böc (2)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *