MELTEM DUMAN

Hayatımızın önemli parçalarından olan cep telefonlarında en sık yaşanan problemlerden bir tanesi de batarya şişmesi.

Orijinal parçaların fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar daha uygun olan yan sanayi ürünlere yoğun ilgi gösteriyor. Bu nedenle uyumsuz şarj başlıkları, şarj kabloları ve bataryalar hayati tehlikeye dönüşebiliyor.

Cep telefonlarının bataryalarında veya şarj cihazlarında ısınma olması uyumsuzluğun en önemli işaretlerinden biri. Ayrıca telefonun ekranı veya arka kapağı dışa doğru çıkmaya başladıysa bataryanın şiştiğini gösteriyor. Bataryalar içerdikleri kimyasal maddeler nedeniyle sağlığa zararlı maddeler akıtabiliyor. Kısa devre olması halinde ise patlayarak yangın çıkarabiliyor.

Şişen bataryaların bir an önce değiştirilmesi gerekiyor. Eski telefonlarda bataryalar çıkarılıp takılabilirken yeni nesil telefonlarda batarya sadece yetkili servisler tarafından değiştirilebiliyor.

Şişen bataryalar kesinlikle çöpe atılmamalı, kullanılmaya devam edilmemeli, bataryadan sızan sıvı varsa temas edilmemeli ve elektronik atık toplama noktalarına bırakılmalıdır.

Ankara’da Çiftçiden 50 Kilogramlık Dev Kabak Ankara’da Çiftçiden 50 Kilogramlık Dev Kabak

Ayrıca bataryanın verimli kullanılabilmesi için cihazın kullanma talimatlarına uyulması ve orijinal parçaların kullanılması gerekmektedir.

Editör: Memleket Sivas Gazetesi