İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "CHP'de para sayma görüntüleri" ve "kent uzlaşısı" soruşturmaları kapsamında gözaltına alındı. Soruşturma çerçevesinde, İmamoğlu'nun yanı sıra Murat Ongun, Tuncay Yılmaz, Fatih Keleş, Ertan Yıldız, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Reform Enstitüsü Başkanı Mehmet Ali Çalışkan'ın da aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Polis ekipleri, sabah saatlerinde İmamoğlu'nun Sarıyer'deki konutunda arama yaptıktan sonra, kendisini sağlık kontrolü için İstanbul Tıp Fakültesi ek binasına götürdü. Ardından, İmamoğlu İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne sevk edildi. Aynı soruşturma kapsamında, İBB binasında da aramalar gerçekleştirildi.
İstanbul Valiliği, kent genelinde dört gün süreyle her türlü toplantı, gösteri ve basın açıklamasını yasakladı.
İmamoğlu, gözaltına alınmadan önce konutundan yaptığı açıklamada, "Milletimizin iradesini gasp etmeye çalışan benim sevgili polislerimi, bu ülkenin emniyet güçlerini bu kötülüğe alet ederek, 16 milyon İstanbullunun konutunun kapısına yüzlerce polis yığmıştır. Büyük bir zorbalıkla karşı karşıyayız. Ama yılmayacağımı bilmenizi istiyorum. Hepinizi çok seviyorum, ben kendimi millete emanet ediyorum. Dimdik ayakta olacağımı bütün milletim bilsin. O kişiye ve onun bütün bu süreci aparat gibi kullanan aklıyla mücadeleye devam edeceğim." ifadelerini kullandı.
Gelişmelerin ardından, İBB binası önünde güvenlik önlemleri artırıldı.
Ekrem İmamoğlu’nun Ortağı Olduğu İmamoğlu İnşaat’a El Konuldu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ortağı olduğu İmamoğlu İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş.’ye, yapılan bir soruşturma sonucunda el konuldu. Şirketin yönetimi ve faaliyetlerine ilişkin yapılan yasal işlemler, ilgili merciler tarafından sürdürüldü.

Ekrem İmamoğlu'ndan Gözaltı Sonrası El Yazısıyla Mesaj:
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde gözaltına alındıktan yaklaşık 7 saat sonra, kendi el yazısıyla bir mesaj paylaştı. İmamoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı notta, "Yapılan yanlışlara, kumpaslara, tuzaklara, yalanlara, kul hakkı yiyenlere halkın iradesini çalanlara gerekli cevabı milletimiz verecektir. Önce Allah'a sonra milletimize emanetim. Saygılarımla" ifadelerini kullandı.
Özgür Özel'den İmamoğlu'na Destek Ziyareti
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer’deki konutuna giderek Dilek İmamoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki merkez binasına geçti.
Gelişmeler takip ediliyor…
