Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9477 %-0.11
41,0411 %-0.3
Ara
reklam
Sivas Memleket Asayiş Bakan Soylu duyurdu: Turuncu kategorideki üst düzey terörist etkisiz hale getirildi

Bakan Soylu duyurdu: Turuncu kategorideki üst düzey terörist etkisiz hale getirildi

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU, HAKKARİ’DE ‘EREN ABLUKA’ OPERASYONLARINDA TURUNCU KATEGORİDE YER ALAN ‘ALİŞER İNTİKAM’ KOD ADLI TERÖRİST EMRAH ARPAK’IN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİĞİNİ VE ALANDÜZ BÖLGESİNİN TERÖRDEN TAMAMEN ARINDIRILDIĞINI DUYURDU.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari’de ‘Eren Abluka’ operasyonlarında turuncu kategoride yer alan ‘Alişer İntikam’ kod adlı terörist Emrah Arpak’ın etkisiz hale getirildiğini ve Alandüz bölgesinin terörden tamamen arındırıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, "Eren Abluka Sonbahar Kış-5 Uzman Jandarma III. Kademeli Çavuş Durmuş Ali Uzun Operasyonu" çerçevesinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Alandüz bölgesi Arsan mevkisinde çıkan çatışmada bir teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Etkisiz hale getirilen teröristin Hakkari Dağlıca-Alandüz sözde Cilo bölge sorumlusu ve terörden arananlar listesinde ‘turuncu’ kategoride yer alan ‘Alişer İntikam’ kod adlı Emrah Arpak olduğu açıklandı. Operasyonla ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:

“Eren Abluka Sonbahar Kış-5 Uzman Jandarma III. Kademeli Çavuş Durmuş Ali Uzun Operasyonu kapsamında Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ile Hakkari İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde Hakkari Yüksekova Dağlıca Buzul Dağları Alandüz bölgesi Arsan mevkisinde 7 Nisan günü Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando, J-SİHA ve JİKU destekli olarak icra edilen istihbarata dayalı nokta operasyonunda yaşanan silahlı çatışmada 1 terörist silahıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristin Hakkari Dağlıca-Alandüz sözde Cilo bölge sorumlusu ve terörden arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan Alişer İntikam kod adlı Emrah Arpak olduğu tespit edilmiştir. Terörle mücadele operasyonlarına bölge halkımızın da desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir.”

“Hakkari Alandüz bölgesi de teröristlerden”

Çatışmanın yaşandığı bölgede hiçbir terör unsurunun kalmadığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hakkari Alandüz bölgesi de teröristlerden. PKK’nın sözde komutanı, turuncu kategorideki terörist, saklandığı mağaraya yapılan operasyonda çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi. Kahramanlarımızın eline sağlık” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *