Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9434 %-0.15
41,1823 %-0.13
Ara
reklam
Sivas Memleket Ankara Türkiye’nin 81 ilinde gıda denetimleri eş zamanlı başladı

Türkiye’nin 81 ilinde gıda denetimleri eş zamanlı başladı

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI’NA BAĞLI GIDA DENETİM GÖREVLİLERİ, TÜRKİYE’NİN 81 İLİNDE GÜVENİLİR GIDA ARZININ SAĞLANMASI VE TÜKETİCİ SAĞLIĞININ KORUNMASI AMACIYLA; ET, SÜT VE YUMURTA ÜRETİLEN İMALATHANELERİN DENETİMLERİNE EŞ ZAMANLI BAŞLADI.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı gıda denetim görevlileri, Türkiye’nin 81 ilinde güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla; et, süt ve yumurta üretilen imalathanelerin denetimlerine eş zamanlı başladı.

Gıda denetim görevlileri, gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, satış, toplu tüketim, dağıtım gibi aşamalarındaki tüm resmi kontrolleri 5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu"na göre yürütüyor. Bu çerçevede Türkiye’nin 81 ilinde et, süt ve yumurta üretilen imalathanelerin denetimlerine eş zamanlı başlandı. Ankara’da bir et imalathanesinde yapılan denetimlerde ise ürünlerin saklanma şartları incelendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bülent Korkmaz, burada yaptığı konuşmada, denetimlere hız kesmeden devam edildiğini söyledi. Et, süt ve yumurta ürünlerine yönelik yoğunlaştırılmış denetimlerde titizlik çalıştıklarını belirten Korkmaz, “Bugün Akyurt ilçemizdeki bir et işleme tesisinde ekiplerimizle beraber denetim gerçekleştirdik. Ankara genelinde de 320 gıda denetim görevlisi söz konusu sektörlere yönelik denetim yapıyor” dedi.

Söz konusu gerçekleştirilen işletmedeki denetimlerde her şartın gözden geçirildiğini vurgulayan Korkmaz, “İşletmenin fiziki şartları, asgari hijyen ve teknik şartları ne kadar sağladığı. Onay belgelerinin olup olmadığı, etlerin nereden geldiği, ürünlerin hangi şartlarda işlendiği. Çalışanların hijyen belgesi, depoların sıcaklığı, ürünlerin etiket bilgileri, son çıktıların nereye gittiği. Gerek ham maddelerin gerek çıktıların nereye gittiği izlenilebilirlik şartları olmak üzere 5996 sayılı gıda kanunu çerçevesinde yetkili gıda kontrollerimiz tarafından bir denetim yapıldı” diye konuştu.

Eş zamanlı başlayan denetimler 13 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *