Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9809 %0.04
41,2962 %0.17
Ara
Sivas Memleket Ankara Dünyanın farklı coğrafyalarında Türk mutfağının zenginlikleri tanıtılıyor

Dünyanın farklı coğrafyalarında Türk mutfağının zenginlikleri tanıtılıyor

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ, TEMSİLCİLİKLERİNİN BULUNDUĞU COĞRAFYALARDA “TÜRK MUTFAĞI HAFTASI” ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE TÜRK MUTFAĞININ LEZZETLERİNİN TANITILMASINA YÖNELİK FAALİYETLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR.

Yunus Emre Enstitüsü, temsilciliklerinin bulunduğu coğrafyalarda “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Türk mutfağının lezzetlerinin tanıtılmasına yönelik faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda 21-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında dünyanın dört bir yanında muhtelif gastrodiplomasi faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede Budapeşte’deki Borganika Mutfak Atölyesinin ev sahipliğinde, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü tarafından gastronomi etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Şef Tevfik Toköz tarafından Hatay tava, muska böreği ve içli köfte gibi Hatay’ın yerel lezzetlerinden oluşan özel bir menü uygulamalı olarak katılımcılara gösterildi. Dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alan ve birbirinden farklı lezzetleri barındıran Türk mutfağının tanıtıldığı etkinlik, katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.

“Etkinliğimizde Hatay’ın yöresel lezzetlerini Macaristanlılarla buluşturduk”

Etkinlikte konuşan Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mustafa Aydoğdu, “Yunus Emre Enstitüsü olarak dünyanın farklı coğrafyalarında Türk mutfağının layıkıyla tanıtılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu yıl ikincisi kutlanan Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde gastronomi şehirlerimizden Hatay’a has lezzetlerin temel alınması dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde Hatay’ın yöresel lezzetlerini Macaristanlılarla buluşturduk.” ifadelerini kullandı.

Aydoğdu, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen gastrodiplomasi faaliyetlerinin yanı sıra Türk mutfağının Anadolu’daki serüveninin yansımaları olan farklı lezzetleri Macaristanlılarla buluşturmaya yönelik atılımlarda bulunmaya devam edeceklerini de belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *