Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
37,9809 %0.04
41,2962 %0.17
Ara
Sivas Memleket Ankara 28 yıllık ameliyat korkusunu yenen Alime Coşar, sağlığına kavuştu

28 yıllık ameliyat korkusunu yenen Alime Coşar, sağlığına kavuştu

TEDAVİSİNİN YÜKSEK RİSKLİ OLMASINDAN DOLAYI KORKUP AMELİYAT OLMAK İSTEMEYEN 48 YAŞINDAKİ ALİME COŞAR, 28 SENE SONRA ANKARA ATATÜRK SANATORYUM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE GÖRDÜĞÜ TEDAVİ SONRASI SAĞLIĞINA KAVUŞTU.

Tedavisinin yüksek riskli olmasından dolayı korkup ameliyat olmak istemeyen 48 yaşındaki Alime Coşar, 28 sene sonra Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gördüğü tedavi sonrası sağlığına kavuştu.

Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde bulunan köyde yaşayan 48 yaşındaki 3 çocuk annesi Alime Coşar, 1998 yılında yoğun bakımda yatarak tedavi gördü. Soluk borusunda darlık oluşan Coşar, gittiği hastanelerde tedavisinin yüksek riskli olduğunun söylenmesinden dolayı bugüne kadar korktuğu için ameliyat olmak istemedi. İlerleyen zamanlarda nefes darlığı giderek artan Coşar, şifa bulmak için Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğine başvurdu. Prof. Dr. Göktürk Fındık ve Doç. Dr. Funda İncekara başta olmak üzere göğüs cerrahisi, anestezi ve radyoloji ekiplerinin ortak çalışması ile soluk borusunu yüzde 95 daraltan darlık tespit edildi. Ameliyatta dar olan kısım çıkarılarak sağlam kısımlar uç uca dikildi. 5 gün göğüs cerrahisi yoğun bakım ünitesinde iyileşme süreci izlenen Coşar, daha sonra servis takibine alınıp bronkoskopi işlemi ile dikiş yerlerinin de iyileştiği görüldükten 10 gün sonra hastaneden taburcu edildi.

"Doktor, ’ameliyat olabilirsin’ deyince çok korktum ve asla ameliyat olamayacağımı düşündüm"

İhlas Haber Ajansına duygularını anlatan hasta Alime Coşar, bu hastalığı nasıl yakalandığını bilmediğini ifade ederek, "Soluk alamadığım için yıllar önce doktora gittim. Doktor, ’ameliyat olabilirsin’ deyince çok korktum ve asla ameliyat olamayacağımı düşündüm. Son zamanlarda nefesim iyice kesilmeye başladı. Artık soluk alamıyordum ve tekrar doktora gittim. Doktor da ya İstanbul’ ya da Ankara’ya gitmem gerektiğini söyledi. Biz de Ankara’yı kabul ettik ve randevu alarak bu hastaneye geldik. Tedavi başladıktan sonra doktorlar bana korkularımı yendirdi. 28 yıl sonunda korkularımı yenerek ameliyat oldum. Prof. Dr. Göktürk Fındık hocadan randevu alarak bu hastaneye geldik. Daha sonra ise Doç. Dr. Funda İncekara hoca da tedaviye dahil oldu. Doktorların ikisi el ele verip beni kurtardılar. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır. Hepsinden Allah razı olsun’’ dedi.

"28 yıldır nefes borusunda darlık vardı"

Hasta Alime Coşar’ın ameliyat korkusunu yenerek 28 yıl sonra nefesine nefes olabildikleri için ekip olarak çok mutlu olduklarını kaydeden Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi hocalarından Doç. Dr. Funda İncekara, ’’Hasta Alime Coşar hastanemize nefes darlığı şikayeti ile geldi. 28 yıldır nefes borusunda darlık vardı. Biz gerekli işlemleri hemen başlattık. Nefes borusundaki darlığı gördük. Bu darlığa yönelik ameliyat planladık ve ameliyatını gerçekleştirdik. Nefes borusundaki darlığı uç uca çıkarttık ve uç uca gerekli işlemini yaptık. Daha sonra hastamızı 5 gün boyunca yoğun bakımda takip ettik ve servise aldık. Şu an hastamızın şikayetleri geçti. Nefes darlığı düzeldi ve hastamızı taburcu etmeye karar verdik’’ diye konuştu.

"Ameliyat sonrasındaki riskleri ve oluşabilecek komplikasyonları hasta ile görüşüyoruz ve ona göre ameliyata karar veriyoruz"

Hastanın öyküsü hakkında da bilgi veren İncekara, ’’Hastamızın 28 yıldır bu şikayeti varmış. Bu tür ameliyatlar yüksek riskli ameliyatlar. Multidisipliner hastanelerde yapmak gerekmektedir ve ekip olarak ta bu tip ameliyatlarda anestezi ekibi, göğüs cerrahisi ekibi ve yoğun bakım ekibi birlikte çalışıyoruz. Ameliyat sonrasındaki riskleri ve oluşabilecek komplikasyonları hasta ile görüşüyoruz ve ona göre ameliyata karar veriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *