Polen’in üretimi hakkında bilgi veren Çifçi; “Sivas yöresinde polen çiçeğin bol olduğu mayıs ve haziran aylarında günlük toplanır. Günlük toplanan polenler. Ya güneş ya da polen kurutma makinasında kurutulur. Daha sonra da buzdolabında muhafaza edilir.” dedi.

Türkiye’den Vizesiz Seyahat Edilebilecek Ülkeler:2024 Vizesiz Ülkeler Listesi Türkiye’den Vizesiz Seyahat Edilebilecek Ülkeler:2024 Vizesiz Ülkeler Listesi

Polenin tam bir vitamin deposu olduğunu söyleyen Zihni Çifçi; “Polen içerdiği vitaminler açısından, vücuda en değerli vitaminleri takviye edici doğal üründür. Kalp ve Karaciğer sağlığını korur. Kansere karşı bağışıklık sistemini düzenler, menopoza karşı etkilidir. Polenin içeriğinde, B1, B2, B3, B5, B6, E, C vitaminleri, folik asit, biotin, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir, bakır, manganez ve fosfor gibi mineraller yer alıyor. Bu sayede polen, günlük vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanmasına yardımcı oluyor.” açıklamasını yaptı.

Çocukların ve yetişkinlerin kesinlikle polen tüketmesi gerektiğinin altını çizen Zihni Çifçi; “Günlük bir çay kaşığı polen, yoğurda, bala, ya da ılık suya katılıp tüketilebilir. Arıların ürettiği her ürün insanlık için şifa dağıtıyor.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Memleket Sivas Gazetesi