Aydın’ın Silifke ilçesinde zeytin satışı yapan Mehmet Uyar, semt pazarlarında kurduğu tezgahıyla büyük ilgi topluyor. Mor lahana ve pancar kullanarak zeytinleri doğal yollarla mor ve pembe renklere dönüştüren Uyar, bu yöntemle hem lezzet hem de görsellik açısından önemli bir yenilik sunuyor.Pembe ve mor zeytinler Uyar’ın tezgahında, her biri 250 TLden satışa sunuluyor. Zeytin işine başlamadan önce turşuculuk yaptığını belirten Mehmet Uyar, bu rengarenk zeytin fikrinin turşuculuk dönemine dayandığını ifade etti. Uyar, "Bir ara mor lahana turşusu satıyordum. Mor lahana suyunun renginin, suya karıştığını fark ettim. Zeytinde de bunu denedim, ilk başta 1-2 hafta zeytinleri o suda beklettim, renk değişmeye başladı. Zeytinin rengini almak zaman aldı ama sonunda başarılı oldum. Ardından pancar suyunu da denedim ve aynı başarıyı elde ettim," dedi. Mor ve pembe zeytinlerin elde edilmesinde uzun bir süreç olduğunu belirten Uyar tamamen doğal yöntemlerle zeytinlerin rengini değiştirdiğini ifade etti. Mor zeytini için mor lahana suyu, pembe zeytini için ise pancar suyu kullandığını belirten Uyar, "Mor rengi elde etmek için 6-7 ay süreyle zeytinleri suya bekletiyorum. Kısa sürede elde edilen bir sonuç değil, tamamen doğal bir yöntem. Gıda boyası kullanmıyoruz," dedi. Tezgahında 30 çeşit zeytin bulunduran Mehmet Uyar, en fazla ilgiyi ise mor ve pembe zeytinlerin gördüğünü belirtti. Mor ve pembe zeytinlerin kilosunu 250 TL’den sattığını söyleyen Uyar, "Zeytinlerin çeşitlerini görmek için gelen çok insan oluyor. Merak edip alanlar oldukça fazla ve satışlarım da iyi gidiyor," dedi.