Metabolizmayı hızlandırıcı, kan şekerini dengeleyici etkileriyle zayıflamaya yardımcıdır. Kalp damar sağlığını korumada yardımcıdır. Kandaki yağ düzeyini düşürür.

Boğaz Ağrısını Hafifletir:

Zencefilin anti-inflamatuar özelliği, balın yumuşatıcı ortamının birleşerek boğaz ağrısını ve tahrişi hafifletmeye yardımcı olur. Öksürüğü de Yatıştırıcı.

 Mide Bulantısını Giderir:

Zencefil, mide hareketleri ve kusma için doğal bir çözümdür. Özellikle hamilelikte yaşanan mide hücrelerinde ve deniz tutmasında etkilidir.

Sınırımı Düzenler:

Zencefil, sindirim sisteminin işleyişine yardımcı olur. Hazımsızlık, şişkinlik, gaz ve kabızlık gibi sindirim sorunlarını giderir.

 Ağrıları Hafifletir:

Zencefil, baş ağrısı, adet sancısı ve kas ağrıları gibi ağrıları hafifletmeye yardımcı olur.

 Eklem İltihabına İyi Gelir:

Zencefilin antiinflamatuar özelliği, iltihaplı iltihap (artrit) gibi iltihaplı iyileşmeyi hafifletmeye yardımcı olur.

Kilo Vermeye Yardımcı Olabilir:

Zencefil, metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olarak kilo verme sürecini hızlandırır.

Enerji Veriri:

Zencefil ve bal, doğal bir enerjiye sahiptir. Yorgunluk ve halsizlik hissini gidermeye yardımcı olur.

Tunceli’de 4.0 Büyüklüğünde Deprem Tunceli’de 4.0 Büyüklüğünde Deprem

Zencefilli Bal Nasıl Hazırlanır ve Kullanılır:

  • Bir kavanoza rendelenmiş zencefil ve balı eşit miktarda koyun.
  • Kavanoz bölgesi karanlık ve serin bir yerde 2-3 gün bekletin.
  • Günde 1-2 tatlı zencefilli balı ılık suya veya çayınıza eklenerek tüketebilirsiniz.

Uyarılar:

  • Hamileler, emziren anneler ve kronik hastalığı olan kişilere zencefilli bal kullanmadan önce doktora danışılmalıdır.
  • 2 adet küçük boy zencefil verilmemelidir.
  • Zencefil, bazı parçaların aralıklarına neden olabilir.

Zencefilli bal, birçok sağlık sorununa karşı doğal bir tedavi yöntemi olarak mevcuttur. Hazırlanması ve kullanımı oldukça basittir. Siz de zencefil balının faydalarından faydalanmak için bu doğal iksiri evinizde hazırlayabilirsiniz.

Editör: Memleket Sivas Gazetesi