Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İftar vaktine kalan
Sivas
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0101 %0.12
41,1621 %0.13
Ara
Sivas Memleket Yozgat Türkiye’nin ilk süt işletme tesisinde bu yıl itibarıyla 6 milyon 340 bin litre süt işlenerek 770 ton ürün elde edildi

Türkiye’nin ilk süt işletme tesisinde bu yıl itibarıyla 6 milyon 340 bin litre süt işlenerek 770 ton ürün elde edildi

TÜRKİYE’NİN İLK SÜT İŞLETME TESİSİNDE BU YIL İTİBARİYLE 6 MİLYON 340 BİN LİTRE SÜT İŞLENEREK 770 TON ÜRÜN ELDE EDİLDİ

Tarım ve hayvancılığın önemli merkezilerinden birisi olan Yozgat’ta, Et ve Süt Kurumu bünyesinde faaliyetlerine başlayan Türkiye’nin ilk Süt İşletme Tesisinde, 2023 yılında 6 milyon 340 bin litre süt işlenerek 770 ton süt ürünü elde edildi. Bu ürünler 15 ilde bulunan birçok satış noktasında vatandaşların istifadesine sunuldu.

Ülke genelinde hayvancılığın gelişimine katkı sunan Et ve Süt Kurumu, ilk süt işleme ünitesini geçen yıl haziran ayında Yozgat’ta hizmete açarken ürün çeşitliliğini de artırmaya devam ediyor. Tesiste Yozgatlı üreticilerden alınan sütler kaşar, tost, lor ve beyaz peynire dönüşüyor. Günlük 90 ton süt işleme kapasiteli, bin 500 metrekare kapalı alana sahip tesiste üretilen ürünler başta Yozgat olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında satışa sunuluyor. Besicilerden toplanılan süt ile kentte süt sığırcılığının gelişmesine de katkı sunan tesiste 2023 yılında 6 milyon 340 bin litre süt işlenerek 770 ton süt ürünü üretilerek yurdun dört bir yanında tüketici ile buluştu.

İklim verileri, hava durumu, çayır ve mera potansiyeli bakımından süt sığırcılığı için önemli bir potansiyele sahip olan Yozgat’ta üretilen ürünlerin marka değer kazanması adına çalışmalar titizlikle devam ediyor.

Türkiye’nin ilk Süt İşletme Tesisinde günlük 90 ton sütün işlendiğini söyleyen Süt İşletme Müdürü Akif Başol, “Yozgat Süt İşletme Müdürlüğümüz Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesinde Türkiye’de tek süt işleme müdürlüğü olarak faaliyetine devam etmektedir. İşletmemiz günlük 90 ton süt işleme kapasitesine sahiptir. İşletmememizde Yozgat yöresindeki, yetiştiricilerden aldığımız sütler işlenerek Et ve Süt Kurumu markla ürünleri olarak kaşar peyniri, tost peyniri, lor peyniri ve beyaz peynirine dönüşmekte ve Türkiye genelinde 15 ilde bulunan satış noktalarında ürünlerimiz satılmaktadır. İşletme Müdürlüğümüz faaliyete başlamasıyla Yozgat ve çevre illerde hayvancılığın gelişmesine de katkı sunmaktadır. Bir yıllık faaliyetimizde Yozgat’taki damızlık işletmelerinde süt sığırcılığının yüzde 5 oranında arttığı kanısı hasıl olmuştur. 2023 yılında 6 milyon 340 bin litre süt işlenerek 770 ton süt ürünü üretilmiş, bu ürünler Türkiye genelindeki satış noktalarında satışa sunulmuştur.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *