Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,4274 %0.22
43,7154 %-0.18
Ara
Sivas Memleket Yerel Zerdeçal Yoğun İlgi Görüyor

Zerdeçal Yoğun İlgi Görüyor

Soğuk havanın etkisini hissettirdiği Eskişehir’de aktar esnafı, vatandaşların bitkisel ürünler arasından zerdeçala rağbet gösterdiğini söyledi.

Hava sıcaklığının eksi derecelere indiği Eskişehir’de vatandaşlar soğuktan korunmak için doğal yolları tercih ediyor. Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanmak istemeyen vatandaşlar aktarların yolunu tutuyor. Aktarlarda ıhlamur, adaçayı, zencefil gibi bitkiler satılmaya devam ederken, doğal antibiyotik olarak nitelendirilen, bağışıklığı güçlendiren zerdeçal ise bu bitkiler arasından dikkat çekiyor. Aktarlar, kış aylarının gelmesiyle vatandaşların bitkisel ürünlere rağbetinin arttığını belirtirken, zerdeçalın hem vücut direncini yükselttiğini hem de bir antioksidan olduğu için ilgi çektiğini ifade etti.

Odunpazarı ilçesi Köprübaşı mevkiinde aktarlık yapan Metin Ağılönü, bitkisel ürünler arasından zerdeçalın dikkat çektiğini dile getirdi. Son zamanlarda uzmanların çeşitli virüslere karşı dikkatli olunması çağrısının ardından vatandaşların özellikle zerdeçala yöneldiğine değinen Ağılönü, zerdeçalın yemeklerde de kullanıldığına vurgu yaparak soğuk havalarda vücudun soğuk algınlıklarına karşı bağışıklık kazandırdığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *