Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6712 %0.15
39,9608 %0.3
Ara
Sivas Memleket Yerel Soğuk Algınlığına Karşı 'Kara Mürver'

Soğuk Algınlığına Karşı 'Kara Mürver'

Eskişehir’de soğuk havanın kendisini hissettirdiği günlerde yoğunluk yaşayan aktarlar, antioksidan özelliği bulunan kara mürver bitkisinin soğuk algınlıklarına karşı faydalı olacağını tavsiye etti.

Kış aylarında kendini grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korumak isteyen vatandaşlar doğal çözüm yolları için aktarların yolunu tutuyor. Vatandaşlar kekik, limon, adaçayı, zencefil gibi ürünlere yönelirken, kara mürver bitkisine ayrı bir ilgi gösteriyor. Aktarlar koyu renkli tanelerden oluşan bitkinin halk tarafından fazla bilinmediğini söylüyor. Aktar esnafı, kış günlerinde hastalıklara karşı kara mürverin çeşitli şekilde tüketilebildiğini ifade etti.

“Bir tutam kara mürver sapı çay gibi demlenerek tüketilebilir”

Eskişehir’de aktarcı esnafı olan Metin Ağılönü, kurutulmuş bitkiler arasında kara mürverin vücutta mikrop kırıcı özelliğinin olduğunu belirterek, bitkinin tüketimi hakkında tavsiyeler verdi. Ağılönü, kara mürverin en önemli özelliğinden birinin antioksidan olduğunu ifade ederek, “Kışın ıhlamur, kekik, nane, limon, adaçayı, zenfecil gibi ürünler çok tercih ediliyor. Bunlar halk tarafından biliniyor. Kışın bağışıklık güçlü tutulursa hastalıklar gelmez. Bu ürünler haricinde mürver rağbet görüyor. Halk bu bitki hakkında bilgi sahibi pek değil. Aslında bunlar da bağışıklığı güçlendiriyor. Bu bitkiler tüketilirse vatandaşlar hastalıklara karşı kendilerini korur. Bir tutam kara mürver sapı çay gibi demlenerek tüketilebilir. Bir de meyvesi de kaynatılarak içilebilir. Bunun en büyük özelliği antioksidan olmasıdır. Mikrop kırıcı özelliğe sahip bir bitkidir. Vatandaşlar kara mürveri tüketirse faydalı olur” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *