Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6712 %0.15
39,9608 %0.3
Ara
Sivas Memleket Yerel ’Sifon limonata’ ve nar suyu mevsim geçişlerinin gözdesi oluyor

’Sifon limonata’ ve nar suyu mevsim geçişlerinin gözdesi oluyor

SONBAHARIN GELMESİ VE HAVALARIN SOĞUMAYA BAŞLAMASIYLA GRİP OLAN VATANDAŞLARIN SAYISI ARTTI. VATANDAŞLAR, BİR SALGIN GİBİ HEMEN HEMEN HERKESTE BAŞLAYAN HASTALIK ŞİKAYETLERİ SONRASINDA VİTAMİN DEPOLAMAK VE BAĞIŞIKLIK KAZANMAK İÇİN ADETA SİFON LİMONATA TEZGAHLARININ YOLUNU TUTTU.

Eskişehir’de mevsim geçişinde artan grip vakalarının ardından vitamin depolamak isteyen vatandaşlar ’sifon limonata’, portakal ve nar suyuna ilgi gösteriyor.

Sonbaharın gelmesi ve havaların soğumaya başlamasıyla grip olan vatandaşların sayısı arttı. Vatandaşlar, bir salgın gibi hemen hemen herkeste başlayan hastalık şikayetleri sonrasında vitamin depolamak ve bağışıklık kazanmak için adeta sifon limonata tezgahlarının yolunu tuttu. Eskişehir’e özgü sifon limonatanın yanı sıra, gribe bire bir olan portakal ve yeniden satışa sunulan nar suyunu bolca tüketen vatandaşlar, taze sıkılmış meyve sularını tületerek, hastalıktan korunmaya çalıştıklarını söyledi. Eskişehir’de sifon limonata satışı yapan Yusuf Satır, mevsiminin gelmesiyle birlikte yeniden satışa sunulan nar suyunun çok faydalı olduğunu, vatandaşların çok sık tükettiğini ifade etti.

“Nar suyu benim için en büyük şifa kaynaklarından biri"

Eskişehir’in meşhur lezzetlerinden olan sifon limonata ve portakal suyunun her dönemde faydalı bir içecek olarak ön plana çıktığını belirten Yusuf Satır, özellikle kış döneminde gribe karşı bir önlem olarak tercih edildiğini söyledi. Mevsiminin gelmesiyle yeniden satışa sunulan nar suyu ile portakal suyunun karıştırılarak, bir vitamin deposu haline geldiğini belirten Satır, “Nar suyu ve portakal suyu karışımını için kolay kolay hasta olmaz. Biz yıllardır bu işi yapıyoruz. İnsanlar her zaman hastalıklardan korunmak için içtiklerini söylüyorlar. Malum, şimdi mevsim geçişi olduğu için havalar soğumaya başladı ve insanlar hasta oluyor. Bu sebeple hem hasta olanlar hem de hasta olmamak isteyenler vitamin depolamak için kendilerini koruyan ve bağışıklık kazandıran meyve sularından içiyor. Meyve sularının bu kadar koruyucu olmasının sebeplerinden bir tanesi de taze sıkım olmasından kaynaklanıyor. Bu sene güzel bir sezon başlangıcı yaptık. Nar suyu da sezonunun gelmesi sebebiyle tezgagımızda yerini aldı. Ben de sürekli olarak nar suyu içiyorum çünkü biz de dışarıda çalıştığımız için soğuk havadan korunmaya çalışıyoruz. Nar suyu benim için en büyük şifa kaynaklarından birisidir’’ dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *