Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Sivas
Kapalı
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6742 %0.16
39,9880 %0.32
Ara
Sivas Memleket Yerel Balık Tüketimi Artışta: Sezonun Gözdesi Sardalya ve Palamut

Balık Tüketimi Artışta: Sezonun Gözdesi Sardalya ve Palamut

Sonbaharın kurak geçmesiyle dikkat çeken Denizli’de, havaların soğumasıyla birlikte balık çeşitlerine olan ilgi artmaya başladı.

Sonbaharın kurak geçmesiyle dikkat çeken Denizli’de, havaların soğumasıyla birlikte balık çeşitlerine olan ilgi artmaya başladı. Denizli Balık Çarşısı esnafından Ferhat Tak, Denizli halkının balığa olan ilgisinin arttığını belirtti. Tak, “Denizli, balık tüketimi konusunda diğer illere göre üst seviyelere çıkmış durumda. Ege ve Karadeniz’den her gün Denizli’ye tonlarca balık sevkiyatı yapıyoruz” dedi.

Tak, küçük mevsim balıklarının bu dönemde oldukça yağlı ve lezzetli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ege’nin incisi sardalya şu an çok yağlı ve lezzetli. Hamsiyi mümkün olduğunca Karadeniz’den tedarik ediyoruz. Çinekop da oldukça tercih ediliyor. Büyük balıklarda ise palamut bolluğu yaşanıyor; 1 kilogramın üstüne çıkan palamutlar tanesi 250 liradan satılıyor.”

Balık Fiyatları

Balık Çarşısı’nda balık çeşitlerinin fiyatları şu şekilde:

  • Hamsi: 200 TL/kg
  • Sardalya: 200 TL/kg
  • İstavrit: 200 TL/kg
  • Çinekop: 450 TL/kg
  • Palamut: Tanesi 250 TL
  • Levrek: 360 TL/kg
  • Çupra: 400 TL/kg
  • Kaya Levreği: 380 TL/kg

“Haftada İki Defa Balık Tüketin”

Tak, Denizli halkını sağlıklı bir yaşam için haftada en az iki kez balık yemeye davet etti. “Denizli halkımızın balık tüketimine ilgisi yüksek. Sağlıklı bir yaşam için haftada en az iki kez balık tüketilmesini öneriyoruz” diye ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *