HANİFE KANAT

Yaz aylarının gelmesi ile beraber binlerce gurbetçimiz ilimize geldi. Memleket özlemi çeken gurbetçi vatandaşlarımız özlem giderebilmek için dışarıda bolca vakit geçiriyor. Aynı zamanda okulların tatil olmasını fırsat bilen aileler ve çocukları da dışarıda tatilin tadını çıkarıyor. Bu nedenle kalabalıklaşan şehir merkezi, araç ve insan yoğunluğunu kaldıramıyor.

Özellikle Atatürk Caddesi’ndeki yoğunluk trafik akışında aksamalar meydana getiriyor. Yaşanan yoğunluk ve aksamalar caddede sık sık kaza olmasına neden oluyor. Kalıcı bir çözüm ile Atatürk Caddesi’nin yoğun trafik külfetinden kurtulması gerektiğini belirten bölge esnafı; “İstasyon Caddesi’nde de akşam saatlerinde aynı yoğunluk yaşanıyor, ancak Atatürk Caddesi’nin hem kaldırımları hem de yolu çok dar. Aynı zamanda vatandaşların 5-6 dakikalığına dahi yol kenarlarına park yapması trafiğin çok fazla sıkışmasına sebep oluyor. Günde en az 3-4 kaza meydana geliyor burada, zaten işlek ve kalabalık bir cadde ama korna sesinden ve gerçekleşen kazaların sonucunda çıkan kavgalardan dolayı çoğu zaman müşterimizle ilgilenemiyoruz. Yetkililer güzel bir çalışma yaparak yolu genişletirse trafik sorunu tamamen ortadan kalkacaktır ve bizimde temennimiz bu yönde.” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda yollarda yer olmadığı için hali hazırda zaten kalabalık olan kaldırımlarda gençlerin bisiklet sürmesi yayaları zor durumda bırakıyor. Daha önce sürekli dile getirilen bu duruma çözüm getirilmemesine sitem eden vatandaşlar; “Bu durumu sürekli dile getiriyoruz. Ancak gerek Atatürk gerekse İstasyon Caddesi’nde kaldırımlarda bisiklet süren gençlerden dolayı kaldırımlarda yürümekte zorlanıyoruz. Kaldırımda sürmeyin deyince çocuklarda haklı olarak yolda süremiyoruz cevabını veriyorlar ama bu duruma yetkililerin bir çözüm üretmesi gerekiyor. Bu durum hem bisikletli gençlerimizin hem de bizlerin can güvenliğini riske atıyor.” açıklamasını yaptı.