HANİFE KANAT

Sivas’ta kış sona erdiği anda yollarda ve kaldırımlarda sorunlar meydana gelmeye başlıyor. Her köşe başında ya da her kaldırımda bir göçük görmek an meselesi. Farklı bölgelerde meydana gelen göçüklerden dolayı vatandaşlar isyan etmeye başladı.

İlimizin farklı bölgelerinde göçüklerin meydana gelmesi sürücüleri ve yayaları tehlikeye atıyor. Yolda araç kullanırken göçüklerden dolayı aracının alt takımlarının hasar aldığını belirten bir vatandaş; “İki güne bir aynı problemle karşılaşıyoruz, araçlarımızın alt takımları hasar alıyor, araçlarımız artık sanayiden çıkmıyor. Belediyemize sesleniyorum, belli ki bir alt yapı problemi var ve bu problemin çözülmesi gerekiyor. Şehrin her tarafı yama dolu, yama yapmak yerine kesin ve kalıcı bir çözüm getirilmeli.” ifadelerini kullandı.

Yollarda oluşan göçüklerin kaldırımlarıda etkilediğini belirten bir diğer vatandaş; “Artık kaldırımda yürürken sürekli yere bakarak yürüyorum, ayağım takılmasın diye. Kaldırım çalışmaları sürekli yapılıyor, sürekli değişiyor ancak kalıcı ve kesin bir çözüm gelmiyor. Bir ay geçmeden yine aynı manzara ile karşılaşıyoruz.” açıklamasını yaptı.