HANİFE KANAT

Sivas Belediyesi geçtiğimiz haftalarda yaya geçitlerini yenilemişti. Aynı zamanda gerek belediye gerek valilik gerekse trafik ekipleri tarafından vatandaşlar sık sık yaya geçitleri konusunda bilgilendiriliyor. Ancak tüm bunlara rağmen yayalar yaya geçitlerini kullanmıyor.

İlimizin bir çok noktasında ve işlek yollarda yaya geçitleri arasındaki mesafeler kısa. Ancak buna rağmen yayaların yaya geçitlerini kullanmaması olası kazaların önünü açıyor. Yayaların yolun ortasından yürümesi veya karşıdan karşıya geçmesi trafiğin aksamasına, araçların dur kalk yapmasına sebebiyet veriyor. Vatandaşların bu durumundan şikayetçi olan sürücüler; “Yaya geçitleri sürekli yenileniyor, belediye bu konuda hassas davranıyor ancak yayalar buna rağmen yollardan yürümeyi tercih ediyor. Bu durum biz araç kullanıcılarını trafikte zor duruma sokuyor. Her şeyden önce çok tehlikeli bir durumun oluşma ihtimaline zemin hazırlıyorlar. Biz sürücüler trafikte hata yaptığımız zaman cezai işlem uygulanıyor, bu hem bizim hem de trafikteki diğer sürücülerin can sağlığını korumak için var olan bir uygulama. Bu nedenle yaya geçidini kullanmayan yayalara da cezai işlem uygulanmasını öneriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaya geçitlerini kullanmamalarının nedeninin sorduğumuz yayalar ise konuşmaktan kaçınarak, karşıdan karşıya yoldan geçmeye devam ettiler.