Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Sivas
Hafif yağmur
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,1328 %0.13
43,5953 %1.26
Ara
Sivas Memleket YAŞAM VATANDAŞLAR ZOR DURUMDA KALIYOR

VATANDAŞLAR ZOR DURUMDA KALIYOR

HANİFE KANAT

Ulu Cami'nin ilerisinde bir ara sokakta yaklaşık bir yıldır inşası devam eden inşaat vatandaşları, sürücüleri ve bölge esnafını zor durumda bırakıyor.

Yaklaşık bir yıldır yapımı süren inşaatın tüm kaldırımı kaplaması sebebiyle vatandaşlar yoldan yürümek zorunda kalıyor. Aynı zamanda yolunda bir kısımını kapatan ve inşaat sürücülerinde zorlanmasına sebebiyet veriyor.

İnşaatın kapladığı alandan rahatsız olan vatandaşlar; "İnşaat yaklaşık bir yıldır sürüyor ilk olarak kaldırımı kapattılar şimdi ise yola kadar indi kapatılan alan. Bu durum yoldan yürümemize neden oluyor, yoldan geçen araçlarda hız kesmeden geldikleri için tehlikeli durumlar yaşanıyor. Ayrıca inşaatın ara sokağa bakan kısmında sürücüler kaldırımlara araç park ediyorlar. Yayalar kaldırımdan yürüyemeyecekse ve can tehlikesi yaşayacaksa kaldırımlar neden var?" yorumunu yaptı.

Bölge esnafı ise konu ile ilgili; "İnşaat yaz aylarında sürekli toz kalkmasına sebep oldu. Şimdi yağışlar başladı her yer çamur içerisinde. Yol daraldı ve sürücülerin yolu kullanımı zorlaştı, aynı zamanda araçlar duracak yer bulamadığı için bu durum bizim işlerimizide etkiliyor." açıklamasını yaptı.

Yolu sıklıkla kullanan sürücüler ise; "Yol zaten dar bir yol buradan geçerken inşaatın kapladığı alandan dolayı zorluk yaşıyoruz. Kaldırım olmadığı için vatandaşlar yoldan yürüyorlar, bu da onların can tehlikesi yaşamasına sebep oluyor. Ara sokağa girmek zaten mümkün değil çünkü esnaf araçlarını kaldırımlara park ediyor. Bu durum ile ilgili yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını talep ediyoruz. Daha tehlikeli bir durum yaşanmasının önüne geçilmesi adına inşaatın kapladığı alan daraltılmalı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *