Türk milletinin Anadolu’daki ilk ordugahı ve Anadolu’ya giriş kapısı olan Ahlat’ın, tarihteki önemini anlatan bir tanıtım filmi çekildi. Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı olan Tekden film şirketi tarafından çekilen tanıtım filminin yönetmenliğini İlker Durmuş üstlendi.

Ülke genelinde kısa sürede büyük beğeni alan filmin başrolünde ise Sivaslılar rol aldı. Sivas Gök Türk Okçuluk Kulübünün kurucusu ve başkanı Murat Beysun, tanıtım filminde Alparslan’ı canlandırırken, oğlu Ilgaz ise Ertuğrul Gazi’nin çocukluk rolünü üstlendi. Minik Ilgaz, Ertuğrul Gazinin ok fırlatış sahnesi başta olmak üzere başarılı bir performans ortaya koyarak büyük beğeni topladı. Filmdeki bir diğer rolü ise aynı zamanda Şahin eğitmeni olan Murat Beysun’un Tilla ismindeki şahini üstlendi. Başarılı üçlünün rol aldığı tanıtım filmi kısa sürede tıklanma rekorları kırdı.

Filmin galası ise ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Galaya Diriliş Ertuğrul dizisinde Bamsı rolündeki Nurettin Sönmez ve Rahman rolündeki Celal Al katıldı. Ünlü oyuncular Murat Beysun ve oğlu Ilgaz’ı başarılarından dolayı tebrik ettiler.