SEYİT ÖMER YILDIZ

Sivas’ta üniversite öğrencisi Muhammet Ersoy arkaşlarının yanına yaz tatili için gittiği egede lokma tatlısını öğrenerek Sivas’ta kendi işletmesini açtı.

Girişimci Muhammet Ersoy yaptığı açıklamada; “ Bir yaz tatilinde egeye arkadaşlarımın yanına gittim onlarda orada harçlıklarını çıkarmak için yazın lokma tatlısı sattıklarını söylediler, benimde açıkçası ilgimi çekti ve nasıl yapıldığını öğrendim. Sonra acaba bu tatlıyı Sivas’ta yapsam nasıl olur diye düşündüm ve denemeye karar verdim. Tabi bu tatlının hafif oluşu,glikoz şurubunun olmayışı, doğal olması Sivas’ta da ilgi görmeye başladı. Şuanda insanlar sık sık bu tatlıyı tüketiyorlar, özellikle soğuk havalarda ve ramazan ayında satışlarımız daha artıyor”dedi.

Ersoy; “ Lokma tatlısının en büyük özelliğinden bir tanesi de sürekli taze olması, müşterinin durumuna göre lokmayı döküyoruz ve hazır hale geliyor. Müşterilerimiz sıcak sıcak yeme imkanı buluyor. Şuanda değişik ebatlarda ki paketlerimiz de 3 TL ile 13 TL arasında değişen fiyatlarla tatlılarımızı satıyoruz”diyerek tüm Sivas halkını lokma tatlısı yemeye davet etti.