HANİFE KANAT

Sivas Lisesi’nin yan tarafında bulunan yolda sürücüler araçlarını yol kenarına park ettiği için sürekli kaza oluyor. Uyarı levhası bulunmasına rağmen, levhayı dikkate almayan sürücüler için esnaf ve bölgede yaşayan vatandaşlar, yetkililerden çözüm bekliyor.

Otobüs durağının hemen yan tarafında bulunan yol çıkışında trafik lambası bulunmadığı için ve sürücüler uyarı levhasını dikkate almadığı için sürekli kaza oluyor. Yolun hemen yan tarafında bulunan taksi durağı ve sürücülerinde yol kenarına park yapması kazaya davetiye çıkaran sebeplerin içerisinde yer alıyor.

Bölgede sürekli kaza yaşanmasından şikayetçi olan esnalar; “Her hafta mutlaka bir kaza oluyor. Kazalar can kaybına sebebiyet verecek büyüklükte olmuyor ama ne olacağı belli olmaz. Şimdi yaz aylarındayız ama kışın öğrencilerde bu yolu çok fazla kullanıyor, yukarıdan ve ara yoldan sürücüler süratli geliyorlar. Sürücüler uyarı levhasını dikkate almıyorlar, o yüzden bir trafik lambası koyulursa sorun ortadan kalkacaktır” ifadelerini kullandı.