ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin yola önceden döşedikleri patlayıcıyı, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi soncu şehit olan Özel Hareket polisi Ömer Sönmez’in 15 gün önce mesleğe başladığı öğrenildi. 6 Ağustos'ta göreve başladıktan 15 gün sonra şehit olan polis için düzenlenen törende yakınları Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı.
Erzincan Polis Eğitim Merkezi'nden mezun olduktan sonra ilk görev yeri olan Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 6 Ağustos’ta göreve başlayan 26 yaşındaki Ömer Sönmez, dün akşam saatlerinde mesai arkadaşlarıyla birlikte uygulama noktasından, zırhlı araçla polis merkezlerine gittikleri sırada PKK’lı teröristler yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araçta bulunan 4 polis memuru yaralandı. Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polislerden Ömer Sönmez, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan Elazığlı şehit polis Ömer Sönmez için bugün öğle saatlerinde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi.
Törene katılan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, protokol ve bürokratlar acılı şehit ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Şehidin özgeçmişi ve duaların okunduğu törende konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, ihanet şebeklerine geçit vereceklerini belirterek şunları söyledi:
"Şehidimiz görevini ifade ettiği sırada şehit olmuştur. Ömer evladımız şehitler listesine yazılan son şehidimizdir. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmamak için bu ihanet şebekesiyle mücadelemiz devam edecektir. Bu ihanet şebekesi ülkeyi bölmek, birbirimize düşürmek için uğraşıyorlar. Bizler bunlara geçit vermeyeceğiz. 2 milyonlu Şanlıurfa bunların üstesinden gelecek ve bunlar amaçlarına ulaşmayacaklar. Ben burada kederli şehit ailesine sabır diliyorum. Devletimiz her zaman onların yanında olacağını belirtmek istiyorum."
Töreni şehidin Elazığ'dan gelen babası Mehmet Sönmez, annesi Yasemin Sönmez ile 3 kız kardeşi töreni gözyaşları içinde izledi. Törenin sona ermesinin ardından Özel Harekat polisleri tören mangasının elindeki şehit polisin ay yıldızlı tabutuna koşarak cenazeyi tekbirler eşliğinde taşıdı. Bu sırada şehidin akrabası olan bir kadın, "Yeter artık kardeş kanı dursun. Yeter yazıktır, bu günahsız çocukları biz bunları nasıl büyütüyoruz. Biz bunları ne halde büyütebiliyoruz. Siz nasıl kıyabiliyorsunuz? Yeter artık doymadınız mı kardeş kanından? Biz de Kürdüz 'Edi bese' yeter artık anlar ağlamasın" dedi.
Şehit polis memuru Ömer Sönmez’in cenazesi buradaki törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Elazığ’a gönderildi.