KIRIKKALE (AA) - ZEKERİYA KARADAVUT - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit düşen 41 yaşındaki Uzman Çavuş Osman Kaplan'ın babası, oğlunun adını mescit ve çeşmede yaşatacak.

Elazığ'da çalışırken geçici görevle Diyarbakır'ın Sur ilçesine giden evli ve 2 çocuk babası Osman Kaplan, 24 Şubat’ta terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit düştü.

Şehidin babası Mustafa Kaplan, rüyasında gördüğü oğlunun isteği üzerine Kırıkkale-Samsun karayolu üzerindeki bir tesise mescit ve çeşme yaptırmak için çalışmalara başladı.

Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce Kırıkkale-Samsun karayolunun 11. kilometresindeki bir dinlenme tesisine çeşme ve mescidin temelini attığını belirten Kaplan, "Buraya su çıkartdım, mescit ve çeşme yaptırıyorum. Çocuğumun hayrına yaptırıyorum. Şehit oğlumun bana verilen parasını kuruşuna dokunmadan burada harcıyorum. Mescit ve çeşmeye oğlumun adını vereceğim. Bu yol üzerinden gelip giden vatandaşlar buradan su içecek, abdest alıp namaz kılacak ve hayır dualarında bulunacaklar." diye konuştu.

Kaplan, oğlunun umreye gitmeyi çok istediğini ve şehit olduktan sonra onun yerine umreye gittiğini ifade etti.

Umredeyken oğlu Osman'ı rüyasında gördüğünü anlatan Kaplan, "Rüyamda namaz kılıyordum. Yanıma geldi. Benim kötü olduğumu görünce hemen gitti. Ben de hemen dönüşte mescidin temelini attım." dedi.

Kaplan, oğluyla son olarak şehit düşmesinden bir gün önce görüştüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

"Sesi kötü geliyordu. Başka şeyler konuşuyordu. 'Niye kötü konuşuyorsun oğlum ne var, ne oldu?' dedim. 'Baba ne olacak ölürsem şehit, yaralanırsam gazi olurum. Çocuklarımın yanına gelirim, anneme de selam söyle' dedi. Annesiyle de konuşamadı. Ertesi gün şehit olmuş."

Mustafa Kaplan, mescit ve çeşmenin açılışını hemşehrileri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yapmasını istediklerini sözlerine ekledi.