DARBE girişimi gecesi Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı'nın telsiz görüşmeleri yayınlandı. Vali Coş, telsiz konuşmasında polis ve jandarmanın görev yapmasını engellemek isteyen tüm unsurların etkisiz hale getirilmesi emrini veriyor. 
15 Temmuz darbe girişiminde Sakarya'da aralarında merkez komutanı Albay Ahmet Üzer'in de bulunduğu bir grup asker Sakarya Valiliği'ni işgal etmişti. Darbeci askerler Valilik Kampusu'nde üzerlerine gelenlere ateş açmış ve çok sayıda kişi yaralanmıştı. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı'ndan telsizden talimat alan polis ekipleri, darbeci askerlere karşı gece boyunca mücadele etmişti. Vali Coş ve İl Emniyet Müdürü Babağı'nın o gece telsizle yaptıkları görüşmeler Sakarya Valiliği tarafından yayınlandı. 15 Temmuz gecesi polis telsizinin '19.10' kodundan telsiz anonsu yapan Vali Coş, sokakta darbeci askerlere karşı mücadele eden polislere, "Devletine, milletine sahip çıkan, kanunlara itaat eden, kanunların korunması, Cumhuriyetin korunması için göğsünü siper edip görev yapan bütün emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyorum" diyerek teşekkür etti.
Polislere telsizden silah ve techizatlarını sürekli hazır bekletmeleri talimatını veren Vali Coş, "Polis ve jandarma teşkilatımızın görev yapmak istemesini engelleyen bu konuda silahla karşı koymaya kalkışan tüm unsurlar etkisiz hale getirilecek. Bütün personellerin silah ve techizatları hazır olacak" ifadelerini kullandı.
Telsiz görüşmelerinde Emniyet Müdürü Babadağı, polis ekiplerine Valilik'i işgal eden askerler için, "Valilik binasına yaklaşan TSK görevlileri için vur emri veriyorum. Ne kadar vatandaş varsa valiliğe gelsin, bu bir avuç çeteye vatanı teslim etmeyeceğiz" diyerek 'Vur' emri verdi.