Sivas İl Emniyet Müdürlüğü, telefon yoluyla dolandırıcılık olaylarına karşı aralıksız çalışmalar yürütüyor. Vatandaşları bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra yaşanan olaylara karşı da titizlikle çalışan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 17.01.2017 tarihinde yaşana iki ayrı dolandırıcılık olayını çözerek 3 kişiyi gözaltına aldı.

Yüceyurt mahallesinde ikamet eden İ.Y. isimli şahsı telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan ve şahsın ikametine gelerek 8 bin lira para ve 5 lira değerindeki altın takıyı alan dolandırıcılar, İnönü mahallesinde V.Y. isimli vatandaşı da aynı yolla dolandırarak para ve ziynet eşyalarını aldılar.

Yaşanan olaylar üzerine çalışma başlatan ve operasyon düzenleyen Hırsızlık Büro amirliği ekipleri Şanlıurfa Viranşehir nüfusuna kayıtlı F.K. ve E.B. isimli şahısları ve aracılık eden A.Ç. isimli şahısları gözaltına aldı. Şahısların ev, üst ve arabalarında yapılan aramalarında toplam 33 bin 362 lira para ve dolandırıcılık olaylarında ele geçirdikleri altın ziynet eşyalarını ele geçirdiler. Şahıslar ilk ifadelerinden sonra Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.