HANİFE KANAT

İlimizin farklı bölgelerinde gerek vatandaşların yürüdüğü yollarda gerekse araçların geçtiği yollarda demir mazgalların tahrip olması vatandaşları tehlikeye atıyor.

İlimizin farklı semtlerinde meydana gelen tahribattan şikayet eden vatandaşlar; “Bir an önce belediyemiz çalışma yapmalı. Yürürken dikkat edilmemesi halinde çok tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Belediyemiz yol ve kaldırım konusunda hassas her zaman çalışmalar gerçekleştiriliyor ancak vatandaşlarımızın da bilinçlenmesi ve böyle durumları belediyeye haber vermesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Araçların kaldırımlara park yapması tahribatı oluşturan nedenlerden bir tanesi. İlimizin çeşitli semtlerinde dar olan sokaklarda kaldırımlara park yapan araçlar, kaldırımların ve yol kenarındaki demir mazgalların tahrip olmasına neden oluyor. Bu durumu eleştiren araç sürücüleri; “Yolun dar olduğu yerlerde bazı sürücüler araçlarını kaldırımlara park ediyor, tahribata sebebiyet veren bu durum için yetkililer önlem almalı. Gerekirse cezai işlem uygulanmalı. Çünkü kaldırımlara ya da yollara zarar verecek davranışlar kamu malına zarar vermek ile eşit bir davranış.” ifadelerini kullandı.